10 obiceiuri pentru relații sănătoase și puternice

Pin It

Da, sunt câteva lucruri pe care doar oamenii implicați în relații sănătoase le știu.

Pentru a forma o relație pozitivă și de încredere e nevoie de timp și răbdare. Din păcate, astfel de relații nu se formează peste noapte. E nevoie de muncă și dedicare  pentru ca o relație să crească într-un mod sănătos și să se mențină așa. În cele ce urmează voi expune câteva obiceiuri care creează și mențin relații puternice.

  1. Comunicare

Într-adevăr, comunicarea este cheia. Este unul dintre cele mai importante aspecte în menținerea relațiilor sănătoase. Însă, nu toată lumea știe să comunice așa cum ar fi necesar. Cuplurile fericite își manifestă iubirea unul față de celălalt spunând adesea “Te iubesc” și oferind complimente. De asemenea, discută situațiile problematice în loc să își arunce greșelile sub covor. Pentru a putea evolua ca și cuplu, e necesar ca ambii parteneri să fie deschiși la discuții sincere despre sentimentele pe care le au. Disconfortul pe care îl provoacă aceste situații contribuie de fapt la relație prosperă și de lungă durată.

  1. Respect

Aretha Franklin cantă o melodie dedicată acestui concept, deci știi deja cât este de important. Respectul îl poți arăta prin multe modalități. A menține o relație de cuplu fericită înseamnă a respecta timpul partenerului, a-i respecta inima, caracterul și încrederea. Totuși, sunt multe lucruri pe care oamenii le fac într-o relație și care pot duce la lipsă de respect. Unul dintre ele se manifestă atunci când îți vorbești de rău partenerul prietenilor, familiei, sau îl ameninți cu despărțirea.

  1. Timp de calitate, nu cantitate

Nu este important cât timp petreci cu partenerul tău, ci calitatea timpului petrecut împreună. Este o diferență enormă între a servi cina la masă, discutând despre cum a fost ziua fiecăruia dintre voi și a mânca pe canapea, în timp ce urmărești ultimul episod din “The voice”. Este în regulă să aveți diverse activități de recreere împreună, dar este imperios necesar să vă asigurați că timpul pe care îl petreceți este de calitate și vă ajută să mențineți conexiunea dintre voi.

  1. Prețuirea propriului timp

Petrecerea timpului împreună este la fel de importantă ca prețuirea timpului petrecut cu tine sau cu alte persoane.  A fi capabil să îți continui propriile activități și să rămâi independent este vital. Atunci când cuplurile petrec prea mult timp împreună, se poate crea o relație nesănătoasă de dependență față de partener. Menținerea anumitor limite și a propriei autonomii va contribui la o relație de lungă durată.

  1. Limbajele iubirii

Gary Chapman a creat noțiunea de “cele cinci limbaje ale iubirii” dintre un bărbat și o femeie. Conceptul explică faptul că oamenii au modalități unice de a simți iubirea. Cele cinci limbaje ale iubirii sunt următoarele: cuvintele de încurajare, darurile primite, timpul de calitate acordat, serviciile, mângâierile fizice. Este important să știi ce îți transmite propriul limbaj al iubirii și să-l percepi pe cel al partenerului, deoarece este foarte posibil să fie diferit de al tău. Atunci când vă mărturisiți unul celuilalt ce vă face să vă simțiți iubiți și speciali, contribuiți la păstrarea conexiunii dintre voi.

  1. Apreciere

Deseori, uităm să le arătăm altora că îi apreciem. Gândim acest lucru, dar omitem să îl și exprimăm. Asta se întâmplă și în relațiile de cuplu. Este foarte recomandat să îi arăți unei persoane cât de mult o apreciezi și o iubești. Există multe modalități prin care poți face asta: cuvinte frumoase, flori, o felicitare scrisă, oferirea de ajutor și multe altele.

  1. Pozitiv versus Negativ

Uneori ne simțim captivi ai negativismului. Ne urâm locul de muncă, ne contrazicem cu prietenii, iar partenerul de viață își pierde la un moment dat răbdarea, dacă ne menținem în acest ritm. Oare am băut prea mult din acea parte goală a paharului? Este vital să privim părțile pozitive pe care partenerul nostru le are, în locul celor negative. După cum bine știi, nimeni nu este perfect. Deci, în loc să ne focusăm pe părțile negative ale celeilalte persoane, e necesar să facem un efort conștient în ceea ce privește observarea și prețuirea calităților.

  1. Alege cu înțelepciune criticile

În orice relație, participi la discuții în contradictoriu. Oricum, este important să nu ascunzi problemele existente și să treci prin situațiile dificile alături de partener. Totuși, nu cred că ar fi necesară o astfel de discuție dacă partenerul îți folosește de exemplu cana ta preferată pentru cafea. Doar nu vrei să fii tipul de fată care caută controverse, așa-i? Alege înțelept situațiile în care chiar vrei să îi reproșezi ceva partenerului, deoarece așa ai siguranța că poți menține o relație sănătoasă, de lungă durată.

  1. Sex

Let’s talk about sex, baby. Acest aspect este foarte important în cultivarea unei relații prospere. Sexul este simplu. Cu cât ai parte mai mult de el, cu atât îți dorești și tu mai mult. Varianta opusă este de asemenea adevărată. Cu cât ai parte de el mai rar, în timp, nici tu nu-ți mai dorești. Menține-ți viața sexuală..în viață. Termenul de „condimentare” nu se folosește doar în bucătărie.

  1. Evită comparațiile

De foarte multe ori ne comparăm viața cu cea a altor persoane – cu job-urile lor, casele lor, hainele lor. Iar cu ajutorul oferit de social media, tindem să ne comparăm și relațiile de cuplu. Dar cuplurile fericite nu privesc spre “cât e de verde iarba în fața altei uși”. Ei sunt mulțumiți cu priveliștea din fața propriei case.

Sursa articol – goodmenproject.com

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.