5 legaminte pentru pacea ta interioara

Pin It

Deşi am citit pentru prima oară aceste rânduri în urmă cu foarte mulţi ani, mă minunez zilnic de actualitatea lor. De aceea, chiar dacă le-ai mai citit, te invit să le reciteşti şi să le treci prin tine. Pe care dintre ele le respecţi şi pe care nu? Iar dacă nu, întreabă-te ce ai putea să faci?

Sugestia mea pentru tine este să le salvezi şi să le ţii undeva la îndemână. În momentele de izbelişte, fac minuni. 🙂

1. Fii impecabil în tot ceea ce spui

Vorbeşte deschis. Nu spune decât ceea ce crezi cu adevărat. Evită folosirea cuvintelor pentru a te critica sau pentru a-i bârfi pe ceilalţi. Foloseşte-te de puterea cuvintelor tale numai pentru a răspândi iubirea şi adevărul.

2. Nu interpreta nimic la modul personal

Nimic din ceea ce fac ceilalţi nu are vreo legătură cu tine. Tot ce spun şi fac ei este o proiecţie  a propriei lor realităţi subiective. Dacă vei deveni imun la opiniile şi la acţiunile celorlalţi oameni, nu vei mai fi victima unei suferinţe inutile.

3. Nu face presupuneri inutile

Găseşte-ţi curajul de a pune întrebări deschise şi de a exprima exact ceea ce doreşti. Comunică cât mai clar cu ceilalţi, pentru a evita neînţelegerile, tristeţea şi dramele.

4. Fă întotdeauna tot ce îţi stă în puteri

Potenţialul tău maxim se schimbă de la o clipă la alta. El are un anumit nivel atunci când eşti sănătos şi un cu totul alt nivel atunci când eşti bolnav. Indiferent de circumstanţele prin care treci, fă întotdeauna tot ce îţi stă în puteri. În acest fel vei evita autocritica inutilă, autocondamnarea şi regretele.

5. Fii sceptic, dar învaţă să asculţi

Nu crede tot ce îţi spune propria minte şi cu atât mai puţin tot ce îţi spun ceilalţi, dar nu te grăbi să respingi din start. Foloseşte-te de puterea îndoielii pentru a-ţi pune întrebări legate de informaţiile primite. Ascultă intenţia care se ascunde în spatele cuvintelor şi vei înţelege mai uşor mesajul real transmis.

Sursa: Don Miguel Ruiz, Jose Ruiz- Cele cinci legăminte, Editura Adevăr Divin

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.