Adevarata Frumusete

Pin It

Mai nou, toata lumea ne invata cum sa ne ingrijim trupul.

Revistele, reclamele, internetul (si nu numai) sunt pline de informatii despre frumusete… fizica. “Trucuri pentru…”, “10 pasi spre…”, produse cosmetice: “Ce sa folosesti pentru…”.

Dar cine ne invata despre frumusetea interioara? Cine ne spune trucuri sau pasi spre a radia de frumusete din interior inspre exterior?

Peste tot vezi modele de frumusete, tipare si idealuri, dar cine ne incurajeaza unicitatea? Frumusetea noastra specifica?

Majoritatea femeilor se machiaza fara sa stie macar motivul pentru care fac asta, doar pentru ca “toate femeile o fac”, sau folosesc machiajul ca “masca”: “nu-mi plac petele de pe fata mea le acopar; nu-mi plac genele mele scurte si drepte -> le fac eu sa stea curbate!” etc.

Asa ca, dragi femei, eu va invit azi la o scurta sesiune de ingrijire interioara si va incurajez sa va machiati altfel decat cum ati facut-o pana acum.

Ce-ar fi sa incepem prin a ne aseza in fata oglinzii (fara nevoia de a ne aranja aspectul exterior), a ne privi cu sinceritate in ochi si a ne spune cu voce tare: “Sunt frumoasa!”.

Machiajul corector sa fie “adoratie” pentru fiecare parte a fetei noastre si, de ce nu, a corpului nostru. Iar ca baza pentru machiaj sa folosim mangaieri pline de iubire, purtate pe tot tenul.

Ochilor, oglinda sufletului, sa le dam stralucire prin a ne umple sufletul cu “iubire de sine” si a ne spune: “Ma iubesc!”. Conturul “ochilor” sa-l facem cu “sinceritate” si sa-l mentinem prin a ne arata lumii asa cum suntem noi cu adevarat. Pe post de rimel sa folosim “senzualitate”.

Sprancenele sa le evidentiem cu “incredere in sine” si o frunte descretita.

Pometii sa-i coloram cu “vitalitate”, iar pe buze sa aplicam un “zambet”. Iar pentru fixarea machiajului, pentru ca se sterge foarte usor, sa folosim “constienta” (awareness). Altfel, riscam sa se stearga imediat ce iesim din baie sau ne intoarcem capul din oglinda.

Ce-ar fi sa facem asta in fiecare dimineata? Cum am arata daca ne-am acorda timp zilnic pentru ingrijirea interioara? Cum ne-am simti daca am face asta?

Articol scris de Andreea Maier

Foto: Alexandra Vlad

 

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.