Femeie, ai incredere in unicitatea ta!

Pin It

Draga mea femeie,

Te anunț pe această cale că de mai bine de doi ani am lucrat la o carte în care am pus ce am adunat și conștientizat eu mai valoros în drumul meu spre feminitate, ce anume am făcut care mi-a crescut enorm încrederea în mine ca femeie și calitatea relației de cuplu. Ai mai jos un scurt fragment:

“În caz că nu ai observat, fiecare femeie are ceva în ea, acel quelque chose care o face unică ca model de frumusețe și de feminitate.

Pentru o femeie care vrea să rămână sănătoasă și frumoasă, încrederea în sine nu este o opțiune, ci o „obligație” pe care o are față de Divinitate. De ce spun asta? Pentru că tu ești o creație a Divinității, iar lipsa încrederii denotă o îndoială în privința lucrării divine. Or, divinitatea nu are cum să greșească atunci când creează, doar mintea umană poluează puritatea și frumusețea creației. Cu alte cuvinte, neîncrederea este precum o declarație de separare față de Creație și Creator.

Fără încredere în sine, frumuseţea dăruită de natură femeii se stinge. Subestimarea propriei valori duce la scăderea vitalităţii şi implicit a frumuseţii femeii.

În mod paradoxal, lipsa încrederii în sine ascunde în realitate un ego foarte puternic, o atitudine de teamă şi de protecţie exagerată a „eului” interior, motiv pentru care feminitatea se descoperă odată cu renunţarea la bariere şi la blocaje.

Tu ești o combinație unică la care Universul a lucrat ca la o operă de artă. Ai grijă să-ți valorifici potențialul și frumusețea prin simpla ei recunoaștere. Căci degeaba văd alții frumusețea din tine dacă tu nu o poți vedea. Nimic nu e mai chinuitor ca femeie decât a te raporta la modele de frumusețe impuse de societate, acele modele nu te reprezintă. Fii tu însăți și viața ta va străluci. Dar și asta presupune un proces de autodescoperire continuu.

Farmecul specific oricărei femei este uşor de detectat atunci când femeia e împăcată și conectată cu trupul ei. Asta pentru că fiecare femeie are un farmec aparte, dacă îi permite să se exprime.

Exerciţiu: Care este farmecul meu? Care este farmecul persoanei din faţa mea?

  • Scrie-i un mesaj unei persoane al cărei farmec te-a marcat, pe hârtie sau virtual. Manifestă-ți admirația pentru unicitatea acelei persoane și recunoștința că ai întâlnit-o.
  • Cere de la cel puțin 5 persoane diferite să-ți scrie un mesaj despre farmecul tău și ce te face unică în ochii lor. Apoi fă o medie și observă punctele comune.
  • Gândește-te la imperfecțiunile tale și adu-ți aminte de cel puțin o situație în care acea „imperfecțiune” ți-a fost de folos sau pur și simplu te-a făcut să te simți bine.

De pildă, eu eram foarte complexată că sunt prea slabă. Odată am rămas blocată într-o toaletă și am reușit să ies pe un geam foarte strâmt, ceea ce s-a dovedit a fi de ajutor. Fă haz de imperfecțiunile tale și îți va fi mult mai ușor să le accepți și, dacă mai e cazul, să le transformi.

Descoperă acel ceva și acceptă-ți unicitatea, așa nu vei mai resimți niciodată teama de competiție cu alte femei, gelozie sau invidie.

Prin urmare, toate convingerile despre ce înseamnă feminitate și frumusețe se cer reevaluate și chestionate la modul cel mai profund. Altfel, atât femeile, cât și bărbații vor continua să-și ghideze viața după niște programe care nu îi reprezintă și care le vor cauza multe probleme în relații. Doar așa vor fi recuperate încrederea în feminitate și implicit în masculinitate.”

Fragment din cartea Spre Feminitate, scrisă de Adela Haru, toate drepturile rezervate.

Întrucât o voi lansa în curând, te invit să îmi lași un mesaj dacă ți-ai dori să citești această carte și să te înscrii pe formularul de precomandă de aici.

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

One thought on “Femeie, ai incredere in unicitatea ta!

  1. Zamblau Iuliana says:

    Salutare.sunt tare curioasă sa-ti citesc cartea,vreau sa o cumpăr,dar si sa vin la lansare.te pup.tine-ma la curent:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.