Cand nu ai incredere in feminitate

Pin It

Te-ai gândit vreodată că unul dintre motivele pentru care femeia modernă consumă atât de multă energie pentru a cultiva o imagine despre sine impecabilă și aproape perfectă este tocmai lipsa de încredere în sine și în feminitatea sa? Începând cu tonele de machiaj, vopsele toxice și terminând cu corvoada kilogramelor în plus sau în minus, totul pare să ducă înspre aceeași sursă: neacceptarea de sine și neîncrederea în feminitate.

Fără încredere în sine, frumuseţea dăruită de natură femeii se stinge și tot ce rămâne e doar mască. 

În mod paradoxal, lipsa încrederii în sine ascunde în realitate un Ego foarte puternic, o atitudine de teamă şi de protecţie exagerată a „eului” interior.

Standardele de frumusețe și de perfecțiune au devenit o mare presiune pentru femeile care s-au lasat păcălite de niște imagini care la ora actuală vând extrem de bine. În majoritatea țărilor occidentale se cheltuie mai mulți bani pe cosmetice decât pe educație. Femeile par să plătească oricât pentru a arăta mai bine, ceea ce nu arată altceva decât că sunt dispuse să plătească oricât pentru o imagine care să le facă să se simtă (chiar dacă temporar) dorite și apreciate ca femei.

Și câte nu îndură o femeie ca să fie…iubibilă? 🙂 Dar mai devreme sau mai târziu va descoperi (cel mai probabil în relații) că nu așa funcționeaza lucrurile…

shutterstock_Fake-LipsDisperarea e atât de mare, încât multe femei sunt dispuse să-și chinuie corpul cu substanțe toxice, să taie bucăți din ele și să se expună unor riscuri de pierdere a sănătății, pentru a arăta așa cum oricum nu se simt…

De pildă sânii, care sunt un simbol al maternității și al afecțiunii pur feminine sunt mutilați pentru a arăta într-un anume fel, acei sâni nu vor mai fi niciodată fericiți. O femeie ruptă de corpul ei va râde la o astfel de afirmație, în timp ce o femeie feminină va ști cât e de important să aibă o bună comunicare cu fiecare parte a trupului ei.

Din păcate, chirurgia estetică nu poate să facă și implanturi cu stimă de sine ridicată , ceea ce mai devreme sau mai târziu duce la o senzație de eșec.

Până la urmă totul pare încercare disperată de a cumpăra ceea nu poate fi cumpărat și anume iubirea.

Nevoia acerbă de a fi iubită și acceptată, împreună cu condiționările sociale și cu emoțiile negestionate precum teama, vinovăția, invidia și gelozia este combinația fatală pentru feminitate. Aceasta nu mai are spațiu să înflorească și să se manifeste, prin urmare părăsește femeia, lăsând loc suferinței și bolilor.

În încercarea sortită oricum eșecului de a corespunde unor standarde cât mai înalte și perfecționiste de feminitate, femeile nu fac altceva decât să genereze un spațiu propice luptei și concurenței cu alte femei (sau chiar cu bărbați) și să inducă și mai mult în eroare gândirea masculină.

Căci stimulând creierul bărbatului cu imagini de femei care nu corespund realității, nu facem altceva decât să perpetuăm idei și imagini false în ceea ce privește feminitatea.

Putem spune că industria estetică și cu industria pornografică beneficiază cel mai mult de pe urma convingerilor false în privința feminității și a sexualității.

Prin urmare, toate convingerile despre ce înseamnă feminitate și frumusețe se cer reevaluate și chestionate la modul cel mai profund. Altfel, atât femeile, cât și bărbații vor continua să-și ghideze viața după niște programe care nu îi reprezintă și care le vor cauza multe probleme în relații, ceea ce se întâmplă deja.

Doar așa vor fi recuperate încrederea în feminitate și implicit în masculinitate.

În caz că nu ai intuit asta deja, feminitatea se descoperă odată cu renunţarea la bariere şi la blocaje, odată cu onestitatea față de tine și față de nevoile tale pur umane. Dacă nu ai habar de unde să începi cu feminitatea, începe aici.

af6848053d2220d002972d4c1c2896f8-300x240Atât timp cât te zbați să fii ceea ce oricum nu te reprezintă, ești încă departe de energia feminină. Cum știi dacă ești sau nu conectată cu feminitatea ta? Observând ce simți în corp…dacă ești în flux, dacă curgi odată cu viața și simți că creativitatea ta nu are limite, atunci da, ești conectată. Dacă în schimb te zbați, te chinui ca să obții ceva și tot nu-ți iese, dacă ai uitat să zâmbești cu inima de la atâta înverșunare, dacă te-ai închis sufletește pentru a fi luată în serios sau pentru a face totul perfect, s-ar putea să fie un semn că feminitatea te cheamă înapoi.

Dacă ești femeie, întoarce-te la naturalețea femininului din tine și permite-i acesteia să se ocupe de adevărata ta frumusețe.

Chiar dacă îi este teamă să strălucească, fiecare femeie simte în adâncul ei că poate să iasă din carapace și să fie ea însăși, prin ceea ce este, să-ți valorifice potențialul și unicitatea ca femeie. Pentru asta, am scris cu mult suflet o carte pentru femeile care vor să se întoarcă la ele și nu știu de unde să înceapă și anume „Spre feminitate”.

Iar dacă ești bărbat, învață să cauți și să apreciezi unicitatea și frumusețea autentică din femeile de lângă tine, descurajând cu fermitate încercările acestora de falsitate, de orice natură. Căci masculinul și femininul întotdeauna vor dansa în oglindă.

Succes,

Cu drag,

Adela Haru

P.S. Hai să strălucim de feminitate, împreună! 🙂

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

One thought on “Cand nu ai incredere in feminitate

  1. Alex`andra says:

    E ca atunci când susții sus și tare că-ți place viața și vrei să o trăiești, dar te porți grosonal de neglijent cu propria-ți inimă (se poate citi și ”suflet” aici)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.