Cand te ratacesti si crezi ca nu mai ai putere…

Pin It

Oamenii de azi si dintotdeauna cauta deseori puterea si se pierd in iluzia ca au putere asupra altora..Si ca niste copii care nu stiu ce fac, se joaca cu focul, fara sa-i cunoasca cu adevarat utilitatea, confundand puterea cu autoritatea.

Dar nu poti avea autoritate decat asupra celor care nu-si cunosc puterea si nu si-au explorat-o niciodata cu adevarat. Iar daca simti ca autoritatea iti confera putere inseamna ca nici tu nu prea ai habar cine esti si de ce o cauti…

Dar atunci ce este puterea interioara, de unde vine si cum o putem accesa?

O mare parte din viata mea am crezut ca puterea vine din cunoastere…Asa ca am investit enorm in acest aspect care imi conferea uneori, recunosc o iluzie de superioritate specifica de altfel oamenilor intelectuali. Apoi am aflat ca de fapt vine din autocunoastere. Atat timp cat nu te cunosti, nu ai incredere in ceea ce faci, esti mereu influentat si manipulat de ceilalti si de ceea ce se intampla in jurul tau.

Am observat in cazul meu ca ma simt lipsita de putere atunci cand am senzatia ca ma invart in cerc. Si atunci nu-mi ramane decat sa ma indepartez de acel cerc in care parca mi s-a prins mintea si sufletul precum o furnica in panza de paianjen si sa privesc precum un observator…sa ma privesc…

Asa mi-am dat seama ca nu e un cerc, ci o spirala…ca nu ma pierdusem pe drum asa cum credeam, ci urcam…Cat de inselator poate fi totul cand nu mai vezi pe unde esti…ca si atunci cand te ratacesti, tot ce ai nevoie este sa te uiti pe harta…daca o intelegi.

Bineinteles ca in astfel de momente de ratacire, unii vor veni cu harta lor si vor spune ca numai drumul lor e cel corect pentru ca harta lor acolo i-a dus. Ai putea fi tentat sa te iei dupa indicatiile lor si sa pornesti dupa ceea ce ei iti spun. Dar puterea ta unde va fi atunci? Increderea in tine, in drumul tau ? Puterea ta e in harta pe care o tii in buzunarul ascuns al inimii tale de care ai uitat complet.

Tu ai harta ta…e posibil sa duca exact in acelasi loc precum hartile altora, dar de ce sa nu-ti urmezi propria “harta”? Sau sa te certi afirmand ca a ta e mai buna? Mintea noastra proiecteaza uneori atat de rapid ceea ce vrea, incat confunda harta cu teritoriul, cunoasterea cu experienta sau curajul cu dementa…

Adu-ti aminte de “buzunarul” ascuns in interiorul tau de care ai uitat…S-ar putea sa gasesti acolo tot ce ai nevoie pentru a merge mai departe si pentru a te increde atunci cand nimeni nu te mai crede.

Uneori e suficient sa ne punem intrebari pentru a ne afla raspunsurile necesare.

Si de cele mai multe ori e mai simplu decat credem. Nu trebuie sa fie complicat, nici innodat…Surprinzator sau nu, noi alegem sa fie complicat pentru ca mintea vrea provocari si cauta mereu nivelul urmator pentru a simti ca traieste.

Respiri? Inseamna ca traiesti…si tot ce ai nevoie e trecut acolo, in harta ta. Te-ai ratacit, ai gresit calea? Cere reconfigurare traseu si vei vedea ca nu e chiar asa de greu Smile

Cand te simti din nou reconectat cu sinele tau interior, cu acel ceva din tine care te ancoreaza si totodata iti da aripi sa crezi atunci cand ceilalti se indoiesc de tine.. inseamna ca ti-ai accesat izvorul puterii tale interioare.

Adevarata putere nu cauta sa supuna, nu alimenteaza egoul si superioritatea, ci cauta sa fie…acolo unde e nevoie de sprijinul ei. Chiar daca nu pare, lumea asa cum e, are nevoie de oameni care sa stie ce e cu adevarat puterea. Atunci aceasta nu va mai fi folosita ca arma, ci ca resursa valoroasa pentru a (re)construi o noua lume.

Succes!

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.