Ce imi transmite corpul? Il ascult?

Pin It


In fiecare moment, daca ne indreptam atentia inspre corpul nostru, vom observa ca acesta ne transmite ceva, ne spune care este nivelul nostru energetic, daca e potrivit pentru noi sa facem sau sa nu facem un anumit lucru. Astfel, putem anticipa mai usor consecintele faptelor noastre si care ne va fi starea.

De pilda, lucrezi la un calculator si mintea iti este atat de prinsa cu ceea ce face, incat uita de corp. Apoi ajungi acasa extenuat(a), cu dureri de coloana si fara chef de viata. Daca in schimb iti duci putin atentia si inspre corp in timp ce lucrezi, vei observa ca pozitia coloanei nu este in realitate una confortabila pentru corp, ca acesta are nevoie de apa sa se hidrateze, sa se ridice de pe scaun si sa se miste putin, ca are nevoie de aer proaspat pentru a se inviora.

De cele mai multe ori, ignoram sau nu vrem sa auzim mesajele corpului si ne comportam ca si cu un telefon pus pe modul silentios. Ca sa taca, ii dam diverse substante excitante pentru a-l inviora cand de fapt nu are nevoie decat de putin aer curat sau ii dam medicamente ori tutun pentru a-l calma cand de fapt are nevoie doar de putina miscare si relaxare.

Mintea ne-a complicat mult existenta, astfel incat am ajuns sa descoperim ca nu avem atat de multe nevoi cum incearca publicitatea sa ne convinga si nici de diverse substante auxiliare pentru a ne simti bine.

Tot ce ai nevoie e sa te intrebi daca te simti bine in corpul tau? Nu vei afla raspunsul folosindu-ti mintea, de aceea e nevoie sa iti cobori atentia in trup, sa-l scanezi si sa verifici daca te simti in armonie sau daca doare ceva. Daca te doare, atunci e un semnal ca e timpul sa faci ceva pentru asta.

Intr-adevar, viata are ritmul ei, uneori avem zile mai bune, alteori mai proaste, dar daca acestea din urma persista e un semn clar ca trupul tau vrea sa-i acorzi atentie, dragoste sau chiar prioritate.

Trupul tau si partile sale au nevoie constanta si de iubire si atentie, iar daca nu esti dispus(a) sa faci asta, pretul pe care il vei plati va fi destul de mare si anume pierderea starii de sanatate.

Ce poti face si cum te poti conecta la trupul tau :

1. In primul rand e nevoie sa-ti intelegi corpul ca intreg, sa-i intelegi partile, sa le accepti rolul lor in acest intreg si sa il iubesti.

2. In al doilea rand, te folosesti de unealta cea mai la indemana de care dispui oricand si oricum: RESPIRATIA.

3. Te conectezi la corp cu ajutorul celor 5 simturi : vizual, auditiv, olfactiv, gustativ si tactil.

Astfel, indiferent ca mananci, te plimbi sau faci dragoste, intensificarea celor 5 simturi te ajuta sa traiesti viata mult mai intens si mai profund.

Aceste forme de conectare cu propriul trup includ o serie de exercitii care, practicate cu consecventa, iti vor imbunatati considerabil starea de fizica si psihica.

Personal, mi-am dorit foarte mult sa invat sa le practic de la profesionisti, motiv pentru care am mers pana in Thailanda pentru asta. Am ales sa le dau mai departe in cadrul unui curs pentru femei, intrucat contin tehnici destinate exclusiv femeilor. Daca esti interesata, gasesti detalii AICI.

In cele din urma, tot ce ai palpabil pe lumea aceasta este corpul care te va insoti peste tot. Depinde numai de tine sa il mentii mereu in cea mai buna forma.

Cu drag,

AdelaHaru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.