Ce NU avem nevoie in cuplu

Pin It

Nu avem nevoie să demonstrăm nimănui că ne iubim, dacă suntem siguri de asta cu tot sufletul. Contrar poveștilor romantice, dragostea nu se se cere demonstrată, ci trăită.

Nu avem nevoie să ne facem declarații de iubire pe telefon, pe facebook, dacă ne simțim unul pe celălalt. O strângere de mâini, o îmbrățișare, o privire, o atingere tandră poate face mai mult decât orice declarație.

Nu avem nevoie să tot afișăm altora poze cu noi fericiți, dacă noi știm că suntem fericiți împreună. Cele mai frumoase amintiri se scanează în suflet trăindu-le, nu pe mobile, nu pe internet.

Nu avem nevoie de acordul nimănui să ne iubim atâta timp cât inimile nostre vibrează împreună. Dragostea în cuplu nu are nevoie decât de două inimi pentru a fi.

Nu avem nevoie de un popă și un primar ca să ne dea consimțământul să ne iubim „oficial”. Dragostea nu are nevoie de acte, de societate, de ce cred alții, doar de consimțământul nostru, unul față de celălalt. Uneori însă, se cere să-i dai Cezarului ce-i al Cezarului. 

Nu avem nevoie de cereri pompoase în căsătorie, de nunți spectaculoase sau de divorțuri grotești. Dragostea nu cunoaște nevoia de show, așa cum egoul nu cunoaște smerenia.

Nu avem nevoie de promisiuni romantice de iubire. Când doi oameni se iubesc cu adevărat, clipa prezentă le umple tot timpul și nu mai au timp de prea multe proiecții.

Nu avem nevoie de atâtea planuri, bunuri și copii doriți cu ardoare pentru a ne umple golurile. E suficient să fim, să ne iubim și să lăsăm lucrurile să curgă între noi. Totul se întâmplă la momentul potrivit, când suntem pregătiți, chiar și venirea unui copil. 

Nu avem nevoie să investim în imagini de sine artificiale pentru a ne face plăcuți sau iubiți. Nuditatea sufletească unul față de altul este tot ce avem nevoie.

Nu avem nevoie să ascundem adevăruri, să mințim pentru a ne bucura sau pentru a ne proteja. Onestitatea rămâne calea cea mai sigură către o relație autentică, reală.

Nu avem nevoie să ne amăgim pentru ca apoi să fim dezamăgiți. Adevărul a fost mereu sub nasul nostru, încă de la început, dar dacă ai refuzat să-l vezi și să-l accepți, nu arunca vina pe celălalt.

Nu avem nevoie de drame, de legături complicate și telenovele întortocheate pentru a ne simți iubiți. Dragostea nu știe de dramă, în schimb frica și prostia umană știu.

Și nu avem nevoie de atâtea nevoi precum credem că avem. Societatea a creat nevoi pentru ca oamenii să creadă mereu că sunt goi pe dinăuntru, să nu se accepte și să caute să se umple cu ceva din afara lor.

Nu crede tot ce am scris mai sus, dar chestionează-ți așa-zisele „nevoi” cu multă luciditate și observă.

Fragment din cartea „Relațiile conștiente”

Cu drag,
Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.