Ce sta la baza sanatatii feminine

Pin It

Bine te-am găsit,

Azi îți voi vorbi puțin despre ceea ce stă la baza sănătății noastre feminine și anume TIMPUL și SPAȚIUL, căci între timp și spațiu e viața fiecăruia dintre noi.

Din momentul în care am simțit că energia feminină s-a trezit în mine, am început să practic diverse exerciții care să-i ofere cadrul necesar ca aceasta să se manifeste cât mai des, întrucât îmi crea o stare de bine. Chiar dacă această energie se trezește, nu e suficient, ea are nevoie de practică. Asemenea unei lampe, dacă nu i se furnizează curent electric sau nu se apasă pe întrerupător, ea nu poate lumina.

Prin urmare, energia feminină ne susține dacă o susținem și noi pe ea. Cum? Făcându-i loc în viața noastră. De multe ori ea vrea să se manifeste, dar mesajul pe care i-l transmitem este că suntem prea ocupate. De pildă, sunt femei care vor să rămână însărcinate, însă prin tot ceea ce fac zilnic ele transmit mesajul că sunt deja pline de sarcini și nu mai e loc de încă una…

Alteori femeia e prea ocupată să-și manifeste energia masculină, deoarece acest tip de energie e mai apreciat în zilele noastre…

Paradoxal, femeia e prea ocupată să facă tot ce nu îi vine în mod natural să facă: să alerge dintr-o parte în alta, să mulțumească pe toți și pe toate, să muncească sub presiune până la epuizare, să facă mii de lucruri în același timp, să întrețină o familie, să demonstreze, să controleze, să se impună, etc. Prețul tuturor acestor „activități” este propria nefericire, sănătatea afectată și o continuă stare de nemulțumire.

Da, pentru toate avem o listă de justificări pe care ne-o repetăm zilnic, dar pe cine ajută dacă nu preluăm adevărata responsabilitate și anume cea asupra propriei vieți?

Din experiența mea, am observat că fericirea și starea de bine apar atunci când fac lucrurile în mod natural, fără presiune, fără grabă și fără a mă împotrivi la nimic. Și mai ales atunci când îmi dau voie să fiu pur și simplu…Una din profesoarele mele spunea că lumea la ora actuală este asfixiată de energie masculină, întrucât se intervine excesiv peste tot și în orice. Într-o astfel de lume, nu e de mirare că femeia a pierdut contactul cu propriul trup și cu feminitatea.

Nimeni nu vrea să stea prea mult în energie feminină pentru că nu e confortabil să renunți la control și să te conectezi la o lume de care habar nu aveai până atunci, să te obișnuiești cu incertitudinea, să-ți urmezi inima, să te lași transformat(ă), să treci prin „durerea” (re)nașterii, să înveți să te predai în mâinile existenței..și apoi să cunoști orgasmul de a fi pur și simplu. 

Personal, am observat cum starea mea de bine se amplifică atunci când apelez la intuiție, când fac totul cu acel „bun simț” intuitiv și las curgerea să se manifeste.

Sună atât de simplu, dar întrucât trăim într-o lume care a pierdut contactul cu ce înseamnă naturalețe și respect pentru natură, e nevoie de un extra efort din partea noastră ca femei să ne întoarcem la esență. Și când crezi că ai ajuns, că ești acolo, mai vine ceva care te dezechilibrează…însă viața nu e statică și atunci o luăm de la capăt.

Prin urmare TIMPUL pe care îl aloci în mod repetitiv activităților creative și activităților recreative (care te regenerează) este SACRU. Când vei înțelege asta, energia feminină va curge liber și te vei simți din ce în ce mai bine în corpul tău, în viața ta.

Timpul petrecut doar tu cu tine este sacru, iar a nu-ti rezerva zilnic un timp pentru tine poate fi un semn că nu onorezi feminitatea și divinitatea din tine. Asta înseamnă că încă nu ești dispusă să recunoști originea ta divină, femeie minunată! Te-ai lăsat convinsă că feminitatea e despre aparențe, că sexualitatea e murdară, că viața e mai mult despre suferință…și altele.

Cum te simți când faci acele lucruri care onorează zeița din tine? Dacă te simți foarte bine, ce anume te împiedică să le practici mai des?

Mai vreau să-ți vorbesc și despre SPAȚIUL de manifestare pe care energia feminină îl reclamă. A-i face SPAȚIU înseamnă a-i oferi cadrul necesar manifestării. Când are spațiul necesar, femininul se manifestă printr-o doză mare de creativitate. Orice femeie este maestră la a amprenta un spațiu dacă își dă voie. A crea spațiu se manifestă atât în interior cât și în afara ta. Din păcate prea multe femei sunt preocupate de spațiul exterior, de cum arată la exterior și prea puțin de igiena emoțională, mentală și spirituală.

Pentru mine, ori de câte ori creez acel spațiu necesar realizez că asta e tot ce trebuie să fac, restul începe să curgă de la sine. Chiar și acasă amenajez un mic spațiu în care știu că pot manifesta partea mea creativă, fie că e vorba de a-mi îngriji corpul, fie că e vorba de a crea ceva. De asemenea, să practic dansul sau yoga înseamnă să creez spațiu în corpul meu pentru ca energia să se deblocheze și să curgă liber.

Atunci când ne relaxăm cu adevărat, corpul începe să se vindece de la sine, atât timp cât energia continuă să curgă.

Te invit alături de mine într-un retreat să pășim într-o călătorie a Femininului în care ne vom face TIMP pentru noi și vom crea SPAȚIU pentru a ne bucura de noi ca femei. E o călătorie în care renunțăm la orice așteptare ca fericirea să vină de la alții sau din afara. Ce spui?

Cu siguranță ai început deja dar poate te-ai „împotmolit” pe drum și poate îți e greu să o tot iei de la început. Fără acest timp sacru și spațiu magic, iubirea nu are pe unde să intre în viața ta de femeie. Iubirea la iubire trage…

Lumea femininului e o lume magică, cu multe taine care așteaptă de secole ca femeile să le acceseze, să revină la ele.

So join me! Află aici mai multe despre AICI. 

Cu drag,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.