Ce vrea de fapt femeia

Pin It

Mi-a plăcut mult parabola de mai jos, așa că te invit și pe tine să o citești sau să o recitești și să meditezi la ea. Căci feminitatea nu se poate manifesta fără libertate, încredere și susținere din partea masculinității.

“Un împărat a prins un tânăr supus care vâna pe domeniul lui. L-a aruncat în temniță și i-a spus că-l va elibera dacă va răspunde la întrebarea: “Ce vrea de fapt femeia?”
Tânărul și-a chemat și a întrebat mama, sora, verișoara, vecina, dar niciuna n-a putut să-i dea un răspuns. Într-un final a chemat și o vrăjitoare bătrână și urâtă. Aceasta i-a promis că-i va spune răspunsul corect cu condiția ca după ce va fi eliberat să o ia de soție.
Neavând altă solutie tânărul a acceptat. Răspunsul dezvăluit de vrajitoare a fost:

Femeia, de fapt, doreste să fie stăpâna propriei sale vieți!

Împăratul l-a eliberat imediat.

A urmat nunta și noaptea nunții. Însă nu mică i-a fost mirarea când în pat a găsit o fată tânără si deosebit de frumoasă care i-a spus: “Pentru că te-ai ținut de cuvânt, jumătate de zi voi fi bâtrănă si urâtă, iar cealaltă jumătate voi fi ca acum. Urmează ca tu să alegi în care jumătate de zi să fiu tânără si în care să fiu bătrână.”

Tânârul căzu pe gânduri: să râdă toti de el văzându-l cu o bătrână și urâtă iar noaptea să petreacă cele mai plăcute clipe alături de o tânără fermecătoare sau să se plimbe ziua cu cea mai frumoasă fată printre oameni, dar noaptea…young3

În cele din urmă tânărul i-a spus să aleagă ea cum crede că e mai bine.
Imediat a venit ți răspunsul:

“Voi fi tot timpul tânără si frumoasă pentru că am găsit bărbatul care mi-a dat libertatea de a fi stăpână pe propria mea viață.”

p.s. Tu ce fel de femeie vezi în imaginea alăturată, una tânără sau una bătrână? 🙂

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.