Corpul tau – oglinda ta

Pin It

Ai venit pe aceasta lume ca spirit intrupat in materie. Se spune ca nu suntem trupuri cu spirit, ci
spirite care au atasat un corp. Insa corpul este tot ceea ce ne leaga de acest pamant, de materia acestei planete.

Cu alte cuvinte, corpul tau e tot ce ai sigur in aceasta viata, caci fara el nu ai mai fi aici. El te reflecta si spune multe despre tine.
Trupul nu minte niciodata. Trupul tau iti oglindeste mintea si emotiile, te reflecta mereu. A-ti nega trupul e ca si cum ai nega cine esti, iar acest lucru duce la dezechilibru.
Pentru a verifica ceea ce transmiti, intreaba-ti prietenii si noile cunostinte ce impresie le-ai transmis prima data cand te-au vazut. Ce le-a spus corpul tau despre tine? Bineinteles, aici intervine si nivelul lor de perceptive, dar vei gasi elemente comune care iti vor spune ce ai de facut pe mai departe.

Deja e un lucru recunoscut ca trupul fizic este insotit la randul sau de corpul mental, emotional si cauzal. Daca unul dintre acestea se imbolnaveste, le va afecta pe toate celelalte, ultimul afectat fiind corpul fizic. Pana si medicii clasici intreaba un pacient daca a avut o perioada stresanta in ultimul timp sau ce emotii a trait recent, pentru a detecta mai usor boala.

Insa corpul nu se poate imbolnavi brusc, fara sa-ti fi transmis inainte mesaje ca ceva anume nu-i prieste. De aceea, mesajele pe care ni le transmite corpul nu pot fi descifrate daca nu avem o legatura bine stabilita cu acesta.

In cazul femeii, awww.flickr.comcest lucru ar trebui sa fie mai usor de indeplinit, intrucat natura a inzestrat-o cu un corp suficient de puternic pentru a da viata si pentru a ingriji viata, respectiv copilul. De aceea, in mod nativ, femeia are mai dezvoltata abilitatea de a-si folosi intuitia si capacitatea corpului de a raspunde la stimulii exteriori.

Corpul este templul sufletului, iar sufletul nu poate locui mult intr-un trup bolnavicios si chinuit. De aceea, samanii vorbesc de asa-zisa pierdere a unor bucati din suflet, in urma unei traume si de recuperarea acestuia.

Astfel, corpul si psihicul nu pot fi disociate, afectiunea unuia se va rasfrange si asupra celuilalt mai devreme sau mai tarziu.

Daca manifesti nemultumire fata de felul in care arata corpul tau, s-ar putea sa fie nevoie sa lucrezi cu mintea si cu emotiile pentru a readuce armonia dintre trup si psihic.

Candva eram foarte nemultumita ca trupul meu e slab si m-am plans unui intelept ca sunt slaba. In acel moment el mi-a raspuns: “Nu, draga mea, corpul tau e minunat, mintea e cea slaba”. Atunci am inteles ca nu m-am folosit de minte pentru a ma ajuta, ci m-am lasat folosita de minte, in devfavoarea mea. Asa ca am ales sa ma privesc in oglinda ca si cum as vedea un corp pentru prima data in viata mea si nu as sti cum ar trebui sa arate.

Cand ai vazut pentru prima data un ghiocel la viata ta, te-ai intrebat de ce nu arata precum un trandafir?

M-am privit cu aceasta atitudine, fara dorinta de a schimba ceva la trupul meu si am inteles…cat de mult i-am neglijat unele parti din diverse cauze. A fost un moment emotionant, ca si cum m-as fi reintalnit cu un vechi prieten de la care n-am apucat sa-mi cer iertare atunci cand distanta ne-a separat. I-am zambit si cu ochii in lacrimi i-am cerut iertare pentru neglijenta si neacceptare si i-am multumit ca, in ciuda nemultumirii mele fata de el, nu m-a abandonat si m-a sustinut mereu sa-mi pot realiza visele.

Daca trupul tau s-a imbolnavit sau te nemultumeste, te invit sa faci acelasi lucru, sa-l privesti in oglinda, fara nevoia de a schimba sau adauga ceva la el si sa intelegi ce anume iti transmite de cativa ani incoace. (Continuarea in articolul urmator)

Fragment din cartea Spre Feminitate
by AdelaHaru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

2 thoughts on “Corpul tau – oglinda ta

  1. Emilia says:

    Eu am gastrita de vreo 4 ani. nu stiu cum am facut si de ce. Ce as putea sa fac sa o tratez? Care ar putea fi problema mea ? Nu sunt stresata de fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.