Cu cartile pe fata in relatii

Pin It

Se spune ca a comunica inseamna a pune in comun…Dar ce anume pun doi oameni in comun atunci cand ajung impreuna? Fiecare pune exact ceea ce are in acel moment sau mai binezis ceea ce este.

Orice relatie de cuplu autentica se bazeaza pe comunicare, pe a pune cartile pe masa, fiecare cu ce are, nu ce si-ar dori sa aiba sau sa fie. Asa celalalt va putea sa vada si sa se lase vazut, sa accepte si sa se simta acceptat in acelasi timp.

Insa in momentul in care unul nu e sincer, e ca si cum ai pune pe masa un produs contrafacut, lasand eroarea sa pluteasca in aer. Iar daca si celalalt partener face acelasi lucru, cu atat mai dezastruos va fi pentru relatie.

Traim vremuri in care exista atat de multa falsitate, incat peste tot oamenii vorbesc si cer “autenticitate”. Ar trebui sa fie de fapt  un pleonasm, caci cum ai putea trai altfel decat autentic?

La fel si in relatiile dintre oameni…cerem relatii autentice si sinceritate maxima de la partener, fara a ne intreba daca noi suntem cu adevarat autentici, daca exista congruenta intre ceee ce gandim, spunem si facem. Sinceritatea nu se cere, ea se impune de la sine atata timp cat vrei sa fii tratat la fel.

Si desi nimeni nu vrea sa fie mintit, oamenii continua sa minta. Insa cu fiecare minciuna pe care i-o spui cuiva arati ca la fel procedezi cu tine insuti.

Congruenta nu exista daca nu ne respectam valorile si nu dam dovada de loialitate fata de noi insine. Oamenii cer fidelitate altora pentru ca in adancul lor nu reusesc sa fie fideli viselor si principiilor pe care le au.

Cate promisiuni fata de tine ai facut si nu le-ai onorat? Atunci ce mai conteaza o promisiune nerespectata fata de cineva atat timp cat tu nu iti respecti angajamentele fata de tine insuti?

Cat de onest esti cu tine insuti? Caci daca nu esti, ce mai conteaza o minciuna in plus spusa partenerului sau partenerei?

Dar cum ai putea fi congruent daca in tine exista inca atatea aspecte renegate?

Nicio relatie nu poate fi numita relatie daca partenerii refuza sa se “dezbrace” de masti, roluri si alte accesorii false cu care si-au acoperit sufletele in speranta ca asa vor fi iubiti si acceptati, macar pentru cateva clipe.

De aceea, o relatie nu poate exista la un nivel profund daca nu este “cu cartile pe fata”. Iar daca ai pus toate cartile pe fata si celalalt nu accepta ceea ce ai aratat, acorda-i libertatea sa plece. Vei fi surprins(a) cat de transformatoare poate fi sinceritatea.

Starea de bine bazata pe minciuna, sperante si alte proiectii legate de celalalt sau de relatie nu este decat temporara si nu este echivalentul fericirii. Nu te amagi ca totul era bine inainte, doar pentru ca niciunul nu a fost sincer.

Asadar, scoate la lumina tot din tine…si pune pe masa. Nu-ti dezbraca doar trupul in fata celui drag, dezbraca-ti si inima si lasa-te privit(a)! O floare nu se ascunde cand este privita…

Cu drag,

Adela Haru

 

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.