Culorile si starea de spirit (II)

Pin It

Pentru că vorbeam data trecută de culori şi de impactul lor asupra echilibrului interior, te invit să-ţi reaminteşti semnificaţiile acestora, atunci când nu te poţi hotărî ce culoare să alegi pentru îmbrăcămintea ta sau pentru alte obiecte importante pentru tine.

Fiecare culoare are un efect terapeutic pe care ar trebui sa-l cunoaştem, dar fiecare culoare, folosită excesiv poate cauza diverse tulburări, de aceea te invit să alegi mereu calea echilibrului.

Roşu este culoarea focului, a sângelui, motiv pentru care a fost asociată cu pasiunea. Se spune că e nevoie să ai mare încredere în tine pentru a te îmbrăca în roşu, de aceea mulţi oameni evită această culoare. De asemenea, este folosită în diverse terapii pentru a stimula circulaţia sângelui, pentru centrare emoţională, pentru a reaprinde focul interior, dar utilizată excesiv poate duce la un temperament coleric, bazat doar pe instinctele animalice.

În mod sigur, galbenul este simbol al energiei, căci această culoare ne trimite la energia solară dătătoare de viață care revitalizează natura. Dacă alegi să te îmbraci în galben, e bine de știut că e o culoare care te predispune la optimism și veselie, la vigilență, dar folosită excesiv poate deveni obositoare.

O altă culoare indicată este portocaliu– culoarea creativității și a emoțiilor frumoase. Dacă ești o fire mai melancolică, pesimistă sau fără poftă de viață, îți va fi benefic să te îmbraci cu această culoare sau să porți cel puțin un accesoriu de culoare portocalie.

Este o culoare folosită în cromoterapie pentru a reda pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că e ideală în bucătărie (vase portocalii, etc.). Se spune că este suficient un amestec de morcovi și portocale într-o salată verde pentru a reda apetitul.

Roz este culoarea optimismului și a bucuriei de a trăi, fiind totodată o culoare a dragostei care generează afecțiune. Se spune că roz este o culoare care reduce agresivitatea, însă e nevoie să fie un roz deschis, în caz contrar efectul va fi cel opus. Această culoare îmbunătățește relațiile dintre oameni, întărește energia personala și îți crește motivația în ceea ce faci.

Albastru– culoarea seninătăţii, a păcii interioare şi a exprimării. Mulţi dintre noi o asociem cu cerul sau cu marea. Fiind o culoare mai rece, are un efect calmant pentru cei care au prea mult foc (mânie) în ei. 

Verde este culoarea regnului vegetal şi armoniei. Verdele echilibrează emoţiile, este indicată pentru cei care suferă de stres și pentru cei care gândesc negativ. Verdele relaxează mintea și corpul, acționând asemenea unui balsam, motiv pentru care se recomandă această culoare în locul în care vă odihniți.

Turcoaz este o culoare puternic vindecătoare și totodată euforică. Aceasta influențează deschiderea spre latura spirituală și facilitează adaptarea la mediul exterior. De asemenea, turcoazul este caracteristic oamenilor energici, cu spirit de organizare, al celor care au curajul să spună ceea ce simt și ceea ce gândesc.

Indigo e culoarea clarviziunii, stimulează intuiţia şi calmează mintea, redându-i claritatea. Indigo permite accesul la niveluri mai subtile ale conştiinţei, fiind legată mai mult de Conştient decât de Inconştient.

Alb- chiar dacă nu este neapărat o culoare, albul cuprinde toate celelalte culori care pot fi detectate de ochiul uman. Cu toții apreciem albul, mai ales vara, întrucât reflectă energia soarelui. Și pentru că simbolizează Viața însăși, cu siguranță îți va îmbunătăți ziua o vestimentație cu alb sau o încăpere albă.

Albul te duce cu gândul la curățenie sufletească și puritate. Așa că apelează cu încredere la această culoare sau folosește-o combinat, cunoscut fiind efectul potențator față de celelalte culori.

Culorile cu care ne îmbrăcăm/înconjurăm ne afectează mai mult emoţiile şi starea psihică decât fizică, însă pot avea efecte vindecătoare şi pentru diferite boli. Pentru mai multe detalii în această privinţă, îţi recomand cartea Culorile şi Sănătatea de Gerard Edde pe care o poţi găsi si aici.

Până data viitoare, îţi doresc o viaţă bogată în culori!

Adela

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.