Culorile si starea ta de spirit

Pin It

În fiecare dimineață după ce ne trezim, ne alegem hainele pe care le vom purta o mare parte din zi. Fie că recunoaștem sau nu, alegerea culorilor în vestimentație nu are loc întâmplător.

De cele mai multe ori alegem să ne îmbrăcăm în funcție de starea noastră interioară, iar preferințele în materie de culori diferă tot în funcție de anumite stări, evenimente, emoții din trecut, etc.

Psihologii spun că orice culoare poartă o informaţie care pătrunde în subconştient, imediat după ce trece de nivelul conştient de percepţie, fapt care generează formarea anumitor imagini şi emoţii.

Astfel, în mod involuntar, culorile ne influențează comportamentul, percepția, modul de a gândi și nivelul energetic, motiv pentru care ar trebui să le acordăm mai multă importanță în timpul zilei.

Așa cum ne spune și fizica, fiecare culoare are în spate o energie care se manifestă pe o anumita frecventa. Conform principiului rezonanței, această energie atrage tot ceea ce rezonează cu ea, fapt care explică influența culorilor asupra nivelului nostru energetic.

Fiecare persoană are cel puțin o culoare preferată și poate observa cum o anumită culoare, indiferent dacă o respinge sau dacă o admiră, îi poate modifica starea psihică. De aceea, ne putem îmbunătăţi starea de spirit cu ajutorul culorilor. Din acest motiv a luat naștere cromoterapia, o metodă vindecătoare pe bază de culori.

Pentru că nu este deloc un aspect de neglijat, recomandabil ar fi să cunoaștem semnificațiile culorilor în funcție de care ne alegem hainele, mașina, obiectele personale sau în funcție de care ne zugrăvim pereții locuinței.

Dar te invit să citeşti mai multe despre aceste semnificaţii în următorul articol, până atunci observă care e culoarea predominantă a hainelor tale, a spaţiului în care locuieşti şi în care lucrezi.

Cu drag,

Adela

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.