De Luna Noua, creeaza spațiu pentru prospetime

De Luna Noua, creeaza spațiu pentru prospetime

Bine te regasesc,

Asa cum poate stii deja, ieri a fost Luna Noua, un moment bun pentru incheierea unor capitole si pentru noi inceputuri. Deoarece luna noua cere sa faci loc pentru ca ceva nou sa intre in viata ta, poti avea diverse stari si senzatii de greutate inainte de acest moment. E asemanator momentului dinainte de menstruație sau dinainte de naștere.

Ceva trebuie sa moara pentru a renaște…iar alteori e mort deja însă o parte din tine refuză să-i dea drumul. Și de aceea ni se cere să ne clarificăm ce vrem și ce avem nevoie ACUM și să ne resetăm intențiile.

Majoritatea dintre noi ne concentrăm pe ceea ce NU MAI VREM sau pe ceea ce CREDEM CĂ VREM și prea puțin pe ceea ce avem cu adevărat nevoie. Și pentru că avem diverse temeri, majoritatea dintre noi nu mai îndrăznim să ne împlinim visele sau nu îndrăznim să încheiem definitiv niște capitole. Am adunat multă rezistență în noi de-a lungul vieții și această rezistență e tot ceea ce ne stă în calea împlinirii noastre ca ființe umane.

După 7 ani de workshop-uri și retreat-uri pentru femei și după 15 ani de „lucru” conștient cu mine însămi, pot spune că tot ce ne stă în cale este această opunere de rezistență din subconștient a cărei forță nu e de subestimat. Ori de câte ori o depășești ea pare să se ascundă în noi și noi provocări, prin urmare e de investigat și „beneficiul” din spatele ei și dacă acea siguranță este într-adevăr reală.

La final de februarie am încheiat un retreat magic de aproape 4 zile în care ne-am axat pe observarea senzațiilor, deschiderea simțurilor și modul în care percepem plăcerea. Am realizat încă o dată că ne este mai teamă să explorăm plăcerea decât durerea.

Din păcate ne-a fost inoculată ideea că plăcerea este condiționată. De aceea e asociată cu meritul și recompensa, motiv pentru care ne îngăduim atât de rar să o simțim cu adevărat (și nu mă refer la plăcerea provocată de vicii, ci la capacitatea de simți și trăi cu intensitate senzațiile din corp).

Plăcerea nu este un lux, ci o modalitate de hrană, atât fizică cât și psihică. Plăcerea semnalează care este starea noastră naturală, acea stare de relaxare dar și de conștiență în același timp. Lipsa ei indică o lipsă a vieții, ne semnalează că undeva ne opunem vieții.

Cu toții vrem să o simțim, însă doar mental. La nivel fizic, nu ne pregătim corpul pentru ea și ne este teamă de acel moment de „surrender”. Corpul rămâne cel mai bun ghid, singurul care ne poate confirma blocajele pe care le avem și necesitatea de a-l elibera, pentru a putea gusta cu adevărat Viața, energia Universului.

Ne-am reîntors la corp, la mesajele acestuia și la a-i oferi tandrețea și dragostea de care are nevoie (adevărul e că ne place să-l chinuim de multe ori).

După ce ani de ani zile am afirmat că mă ocup cu feminitatea, acum pot să spun că ceea ce fac implică hrănirea noastră sufletească și trupească…ca femei, ca bărbați, ca părinți, ca ființe umane, ca ființe sociale. Fără această hrană nu ne putem întoarce la cine suntem și nu putem fi autentici. Inimile noastre au flămânzit destul. Este TIMPUL să le dăm hrana necesară, adevărata hrană.

Pe tine ce te hraneste la un nivel profund?

Mâine voi susține o seara de suflet, de 8 martie, dacă te cheamă inima, vino alături de noi. Apoi voi continua cu ateliere dedicate atât femeilor cât și bărbaților.

Rămâi pe aproape.

Cu drag,

Adela HARU (Primavara)

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
articole

Lasă-ne un mesaj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.