Descoperind energia feminina din corpul tau

Pin It

Simti ca absorbi emotiile oamenilor din jurul tau? Te oglindesti in emotiile celorlalti oameni sau parerilor lor din spatele cuvintelor lor, deseori fara sa realizezi ca esti in afara situatiei? Simti ca-ti ancorezi energetic familia si prietenii, iar asta devine coplesitor?

Acestea sunt experiente comune multora dintre noi, femeile. Conditia noastra sociala ne incurajeaza sa structuram identitatile noastre in jurul propriilor relatii, si rolul nostru in viata celorlalti. Este mai mult de luat in considerare aici decat simpla sensibilitate emotionala. Sunt implicate la mijloc de asemenea principii energetice-calitati ale corpurilor noastre energetice feminine care au impact asupra vietilor noastre.

Ce vreau sa spun prin “corp energetic”?

Corpul nostru energetic este un intermediar intre corpul fizic si spirit. Primim si transmitem din ambele parti informatii prin intermediul corpului nostru energetic. Emotiile si gandurile celorlalti, vibratii din mediul ambient, si mesaje sau semnale interioare din nivelurile spirituale ale finite si transmis in afara, de asemenea prin intermediul corpului energetic. Corpul nostru energetic este precum o atena energetica.

Precum avem anatomie fizica, avem de asemenea si o anatomie energetica, subtila. Multe culturi din lume au dezvoltat de-a lungul timpului metode de vindecare sau regenerare ale corpului energetic, cateva ca parte a traditiei de vindecare energetica, iar altele ca parte din traditiile spirituale.

Cea mai comuna metoda energetica de vindecare este acupunctura, iar cele mai comune aplicatii ce deriva din spiritualitate sunt sistemele de chakre, folosite in yoga si traditiile de meditatie, ca porti de deschidere spre dezvoltarea spiritului si imbogatirea experientei.

Ce este util femeilor sa descopere, este faptul ca corpurile noastre energetice difera de cele ale barbatilor. De fapt, multe din corpurile noastre energetice reflecta aspectul fizic; si asa cum diferentele noastre fizice- in special cele ale nivelurilor hormonale-influenteaza aspectul sanatatii noastre, asa si diferentele energetice influenteaza mare parte din vietile noastre.

Cele 3 caracteristici de baza ale corpurilor energetice feminine sunt:

  • Corpurile femeilor sunt centripete.

Cu toate ca corpurile energetice ale tuturor atrag sau emana energie, cele ale femeilor, in general, absorb mai mult, sunt mai receptive, preluand energie din afara. Aceasta energie poate fi sub forma emotiilor si gandurilor celorlalti, sub forma vibratiilor mediului ambiant sau sub forma informatiilor eterice si spirituale receptionate. Depinzand de cum stim sa lucram, sa “manipulam” influxul de date energetice ce apare, noi putem deveni extraordinar de intuitive, sugestive, sau doar coplesite(multe dintre noi oscilam intre cele doua).

  • Energiile feminine au anumite cicluri sau perioade. Precum corpurile noastre fizice trec printr-o perioada de ciclu menstrual sau anii de pre-menopauza, asa si corpul nostru energetic trece prin diferite cicluri. Corpurile noastre energetice sunt absorb mult mai multa energie din afara in zilele de ciclu menstrual. Suntem mult mai creative-ne exprimam atat energetic, cat si personal-aproape de ovulatie. Peri-menopauza este de obicei o perioada de o extrema oscilatie energetica, cu cat ciclul devine mai putin regulat.
  • Corpurile energetice feminine ofera o deschidere spirituala unica. Precum uterul nostru este calea spre viata fizica, centrul energetic corespondent-cea de-a2a chakra sau chakra sacrala-este o deschidere spirituala unica, care Sursa insasi. In timp ce modelul traditional de iluminare spirituala era bazat pe rugaciune in solitudine si meditatie, conducand catre o relatie metafizica cu Sursa/Divinul, traditiile spiritual feminine de toate credintele, au adus ca alternativa calea unica feminina. Aceasta cale este bazata pe constientizarea trupului si integrarea sa in toate aspectele vietii, inradacinata in conexiunea noastra cu creatia, natura si relatia.

285650_10151996451508383_1201871294_nAceste diferente energetice sunt de departe influente in vietile noastre, pentru toate calatoriile noastre spirituale. Intre timp aici este o simpla meditatie pe care o puteti experimenta, sa incepeti sa va conectati cu energia voastra feminina.

Iata un exercitiu ce activeaza cei 3 centri energetici precum: uterul, inima si zona celui de-al treilea ochi.

– Aseaza-te in liniste si centreaza-te in tine cu cateva respiratii profunde;

– Plaseaza-ti mainile usor in zona pelviana, la 11-12 cm de buric. Respira de cateva ori adanc in mainile tale, imagineaza-ti ca aerul iti umple zona pelviana. Daca preferi, inchide ochii si vizualizeaza o lumina cuprinzandu-ti acea zona a corpului.

-Acum muta-ti mainile putin mai sus de buric, acolo unde sternul incepe sa faca o curbura. Respira adanc de cateva ori in cavitatea abdominala, umpland-o cu aer. Inchide ochii si vizualizeaza lumina umplandu-ti abdomenul.

-Muta-ti mainile pe frunte, apasand cu degetul putin in zona dintre sprancene. Respira in aceasta zona, si vizualizeaza o lumina radianta umplandu-ti intregul lob frontal al creierului.

-Repeta de cate ori doresti. Finalizeaza prin recentrare in tine si deschizandu-ti usor ochii.

Daca dorești să integrezi astfel de exerciții în viața de zi cu zi și să fii cât mai des conectată la energia feminină, te așteptăm la cursurile noastre, vezi programul nostru la sectiunea Evenimente.

Sursa articol: https://mommymystic.wordpress.com

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.