Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Corpul Constient – seminar si atelier practic

April 30, 2015 @ 18:00 - 20:30

Pin It

De la a avea grijă de corp

La a nu mai avea grija lui

Te invităm la un atelier inedit de conştientizare prin mișcare (gimnastică funcțională), la „A face imposibilul posibil, posibilul uşor şi uşorul elegant”.Prin mişcări gentile şi atenţie bine direcţionată ajungi să înveţi, pe parcursul acestui atelier, o modalitate facilă de îmbunătăţire a schemelor de mişcare formate la nivelul creierului şi de creştere a funcţionalităţii tuturor mişcărilor vieţii de zi cu zi şi/sau a performanţei sportive.

Învăţând şi exersând această metodă de mişcare, îţi poţi armoniza postura, îți creşti uşurinţa şi amplitudinea de mişcare, îţi îmbunătăţeşti flexibilitatea şi coordonarea, şi redescoperi propria capacitate pentru mişcări eficiente şi graţioase. Datorită efectelor profunde pe care acest mod de “educaţie fizică” îl are asupra întregului sistem nervos, aceste îmbunătăţiri vin adesea, cu creşteri ale calităţii funcţionale şi în alte aspecte ale vieţii.

În urma participării la acest workshop, devii mai conştient de rigidităţi şi scheme neuro-musculare greşite ce au devenit obişnuinţe pentru tine, îţi îmbogăţeşti opţiunile de acţiune prin noi modalităţi de mişcare. Prin această senzitivitate crescută a mişcării fizice, Gimnastica Funcţională te susţine în a-ţi trăi viaţa mai plenar, eficient şi confortabil.

Pentru a reuşi să dezvolţi o relaţie de cunoaştere intimă şi conştientă cu corpul tău, poate fi necesar să descoperi răspunsuri la astfel de întrebări:

 • Ce este o postură armonioasă?
 • Ce sunt deficitele de postură?
 • Care sunt cauzele unui aliniament fizic dizarmonios?
 • Cum îmi poate afecta dezechilibrul postural starea de sănătate?
 • Cum îmi poate afecta dezechilibrul postural performanţa de mişcare sau sportivă?

În urma participării la acest workshop, beneficiezi de:

 • strategii practice de menţinere a armoniei posturii corporale;
 • stabilitate, echilibru, flexibilitate, coordonare crescute;
 • aprofundarea înţelegerii legate de rolul şi limitele exerciţiului fizic, în menţinerea/optimizarea stării de sănătate;
 • modele de practică pentru menţinerea rezultatelor dobândite;
 • exerciţii de Gimnastică Funcţională specifice pentru armonizarea posturală şi eliberarea de tensiunile acumulate până în prezent.

Cine poate beneficia de acest program ?

Oricine – fie că eşti tânăr sau în vârstă, cu o condiţie fizică slabă sau foarte bună – poţi beneficia de efectele acestei metode.

 • Gimnastica Funcţională este benefică atât pentru cei ce se confruntă cu dureri cronice sau acute de spate, gât, umeri, genunchi, cât şi pentru persoanele sănătoase care vor să îşi îmbunătăţească/menţină calitatea vieţii.
 • Această metodă de exerciţiu este cunoscută ca fiind foarte folositoare celor ce se recuperează după diverse probleme de sănătate(atac cerebral, atac de cord, accidente, imobilizări la pat sau aparate de contenţie, etc…).
 • Muzicienii, actorii, dansatorii, şi alţi artişti îşi pot creşte creativitatea şi îşi îmbunătăţesc abilităţile de coordonare şi exprimarea prin intermediul corpului.
 • Persoanele în vârstă se bucură de această posibilitate facilă pentru menţinerea sau recâştigarea capacităţii de mişcare, fără oboseală şi/sau disconfort.

Seminar susținut de

Cristian Iulian – kinetoterapeut – specializat în Terapie Miofascială şi Gimnastică Funcţională

Atenţie!

Atelierul practic inclus în acest seminar, presupune aproximativ 45-60 de minute de exerciţiu fizic lent, delicat, uşor dar cu efecte foarte profunde datorate principiilor de lucru şi atenţiei, direcţionate foarte specific, nu atât asupra intenţiei şi finalităţii mişcării(a ajunge, atinge, trage, împinge,etc…) cât a senzaţiei şi procesului în sine; ajungem astfel, la a ameliora postura şi a creşte funcţionalitatea tuturor mişcărilor folosite în viaţa de zi cu zi sau în activităţile sportive şi artistice!

Locaţia:  Sala de conferinţe a hotelului Central   str. Victor Babeş, nr. 13

Participare:  80 Ron
Momentul desfăşurării: Joi, 30 aprilie, 2015, orele 18:00 – 20:30

Înscrierile se fac completând formularul de mai jos. Confirmarea înscrierii se face în urma plăţii sumei integrale, în urma exprimării dorinţei de participare.

Pentru alte detalii, poţi contacta organizatorul – [email protected].

Acest seminar-workshop, poate fi considerat ca o posibilitate de a învăţa un program de menţinere a stării de sănătate prin mişcare, ce îţi va fi util pe tot parcursul vieţii!

[vfb id=43]
Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Details

Date:
April 30, 2015
Time:
18:00 - 20:30
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Hotel Central
Str. Victor Babes nr. 13
Cluj-Napoca, România
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.