Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

The dark side of tribal fusion

May 27, 2017 @ 14:00 - 19:00

THE DARK SIDE OF TRIBAL FUSION

Atelier coregrafic cu Gilly (Madrid)

Atelierele din luna mai au două semnificații intime pentru dansatoare

În primul rând doresc din tot sufletul să continuăm să creștem ca și comunitate în Cluj Napoca, prin tehnică de calitate și prin studiul minuțios al mișcărilor dansului oriental și tribal, înțelegând în fiecare moment ce element executăm și care este originea lui. De aceea continui să studiez cu marea maestră Suhaila Salimpour din SUA, și continui să investesc în dezvoltarea unei culturi a dansului structurat și detaliat, pentru a transmite mai departe cât de bine pot această moștenire tribală pe care am avut onoarea să o primesc.

Pe de altă parte, doresc să împărtășesc în atelierul de coregrafie o parte a sufletului meu ce părea demult uitată, a tinerei ce privea către lună cu ochii pierduți și scria poezii la lumina lumânării, a unui timp în care totul părea mistic și fiecare umbră avea propria ei chemare. Suntem așa de absorbiți de realitatea noastră modernă, de mobil și de politică și de conspirații, încât nu mai avem timp să privim noaptea în ochi și să ne minunăm de frumusețea ei. Aș dori sâmbătă să luăm un moment să ne detașăm de realitatea accelerată, și să pășim împreună într-un tărâm al umbrelor și al misterului, să fim noi siluetele misterioase ce cresc în puterea nopții.”

Gilly

Galerie foto

[envira-gallery id="9113"]

Program - Sâmbătă 27 Mai 2017

 • 14:00 – 16:00 TEHNICĂ DE TRIBAL FUSION ŞI DANSUL CU LUMÂNĂRI. În prima parte a acestui atelier vom lucra pe îmbunătățirea tehnicii esențiale ce stă la baza dansului oriental și tribal. În acest sens, Gilly aduce un format de disociere și layering dovedit de-a lungul a 30 de ani de existență a fi dintre cele mai eficiente moduri de a executa mișcările complexe ale acestui stil: formatul școlii Salimpour din California, S.U.A.. Indiferent dacă ai experiență în Bellydance/ Tribal Fusion sau dacă e prima ta zi, cu siguranță acest format îți va oferi ceva nou și interesant. În a doua parte a atelierului vom învăța diferitele moduri de a dansa cu lumânări în Tribal Fusion, punerea în scenă a jocului cu lumina și întunericul, elemente de echilibru și control.
 • 16:00 – 17:00 Picnic Tribal Talk (pauză)! Vă invităm la picnic talk :). Conversații despre tribal, fusion, bellydance. Dacă dorești să ni te alături, adu-ți o gustare și hai să ne așezăm împreună să povestim. Dansurile oriental și tribal au o istorie complexă, precum şi nenumărate mituri, legende și anecdote pe care le putem împărtăși. Vom putea clarifica orice nelămurire din timpul atelierului, vom asculta muzică și vom vedea video-uri, toate într-o atmosferă intimă și comodă. Intrarea liberă, te așteptăm cu porțile deschise.
 • 17:00 – 19:00 DARK TRIBAL FUSION – COREGRAFIE CU LUMÂNĂRI. Pâlpâitul lumânărilor, umbra și lumina dansând nestingherite, siluetele dansatorilor mișcându-se ondulator pe scenă...  fascinația Tribal Fusion-ului față de lumânări este una complet naturală. În jocul intim dintre muzică și corpul omenesc mai introducem un element: lumina! Hai să dansăm împreună o coregrafie mistică, apropiată de pământ şi de rădăcini, un dans al umbrelor și al poveștilor nespuse din adâncurile pădurilor Transilvane...

Te va ghida

Gilly

Dansatoare fusion bellydance şi tribal fusion stabilită în Madrid

Gilly

Gilly este o dansatoare româncă de fusion bellydance și tribal fusion stabilită în Madrid, oraș ce i-a dat ocazia să se formeze la școli cu un înalt nivel de profesionalism și să participe la numeroase evenimente și ateliere cu artiști de talie internațională. Aceste experiențe au făcut-o să aprecieze şi să promoveze o tehnică de dans minuțioasă și o interpretare artistică elegantă, precum și punerea în scenă cu mare atenție la detaliu. Evoluția sa artistică a început cu dansul oriental clasic (un exemplu de Classic Bellydance: [LINK] ), ceea ce i-a dat o baza concretă pe care să construiască diferite stiluri fusion. Ulterior, cu descoperirea infinitei lumi al stilului tribal , viziunea ei asupra dansului s-a schimbat pentru totdeauna (exemplu Contemporary Tribal Fusion [LINK] ). Potențialul pentru evoluție, creație și inovație, precum și tehnica tot mai complexă, au adăugat la curiozitatea cu care investighează această formă de artă.

O pasionată iubitoare a muzicii românești, Gilly a devenit cu timpul o promotoare a acesteia pe scene internaționale. Știind că majoritatea publicului nu înțelege versurile cântecelor românești pe care le interpretează, dorința de a exprima sentimentele transmise de acestea a dus la un stil profund interpretativ, ce o distinge pe scenele dansului tribal contemporan. Două exemple ale acestui stil le puteți observa în filmarea de la festivalul internațional „The Tribal Experience” (Barcelona) unde a interpretat versiunea modernă a bine-cunoscutului cântec popular Săracă Inima Me cântată de formația Dirty Shirt [LINK] , precum și în evenimentul „Bhakti: Vida, Amor, Devoción” (Madrid) unde a dansat pe Dragă Otee de Zdob şi Zdub [LINK].

Preţ şi înscrieri

Sâmbătă

 • 85 de lei un atelier / 160 de lei ambele.

Pentru informații și înscrieri contactați  nr. tel. 0740325577 [email protected] Număr de locuri limitate.

Înscrie-te aici

Completând formularul de mai jos

  Prenume și Nume

  Adresă de email

  Alege atelierul la care vrei să participi
  1 atelier (85 lei)2 ateliere (160 lei)

  Ce anume te motivează să participi?

  Telefon

  [dynamichidden ticketnumber "ticketnumber"]

  Cod de verificare: captcha

  Details

  Date:
  May 27, 2017
  Time:
  14:00 - 19:00
  Event Category:
  Event Tags:
  , , , , , , , , , , , ,

  Organizer

  Life in Balance
  Phone:
  0746056045
  Email:
  contact@lifeinbalance.ro
  View Organizer Website

  Venue

  Sala Ania
  Str. Donath, nr. 138
  Cluj-Napoca, Cluj Romania
  + Google Map

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.