Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

O Zi – Atelier de dans oriental, tribal si fusion

November 5, 2016 @ 13:00 - 19:00

Pentru prima oară în Transilvania

Vom începe cu o prezentare cu porţile deschise a diferitelor stiluri de dans ce se dezvoltă în ziua de azi sub umbrela generală „bellydance”. Ce este dansul oriental, ce este tribalul, ce defineşte o fuziune? Sunt toate întrebări la care vom încerca să răspundem prin discuţii, înregistrări, imagini şi chiar demonstraţii în direct. Vom investiga diferitele elemente ce se pot folosi în dans, de la aripi de Isis până la sabie şi pumnal, şi vom observa formele diferite pe care acelaşi element le poate lua în stiluri clasice şi moderne.

În primul atelier „Axe de mişcare”, vom investiga tehnici de baza pe care se poate ulterior construi în ambele direcţii, atât ale dansului oriental cât şi tribal. Pentru dansatoarele cu experienţă va fi o bună ocazie de a vedea mişcările cu ochi noi, bazându-ne în fiecare caz pe axele şi planurile folosite pentru a le executa corect. Pentru cine nu a mai încercat acest stil de dans, va fi o eliberare a corpului în direcţii pe care nici nu le bănuiai! Te-ai întrebat vreodată câte mişcări poţi face cu un singur umăr? Dar cu cutia toracică? Hai să descoperim împreună!

Odată pregătită tehnica de bază, e timpul să o punem în practică. Vom lucra pe o coregrafie de grup distractivă, dinamică şi inovatoare, în care vom folosi toate mişcările învăţate mai devreme şi multe altele. Vom experimenta în direct ce este tehnica fusion şi modul în care se construieşte pe baza dansului oriental. La sfârşit o vom filma, pentru a-ţi oferi o amintire a atelierului şi o imagine de ansamblu al rezultatului.


Te va ghida

Gilly

Dansatoare fusion bellydance şi tribal fusion stabilită în Madrid

Gilly este o dansatoare româncă de fusion bellydance şi tribal fusion stabilită în Madrid, oraş ce i-a dat ocazia să se formeze la şcoli cu un înalt nivel de profesionalism şi să participe la numeroase evenimente şi ateliere cu artişti de talie internaţională. Aceste experienţe au făcut-o să aprecieze şi să promoveze o tehnică de dans minuţioasă şi o interpretare artistică elegantă, precum şi punerea în scenă cu mare atenţie la detaliu. Evoluţia să artistică a început cu dansul oriental clasic, ceea ce i-a dat o baza concretă pe care să construiască diferite stiluri fusion. Ulterior, cu descoperirea infinitei lumi al stilului tribal , viziunea ei asupra dansului s-a schimbat pentru totdeauna. Potenţialul pentru evoluţie, creaţie şi inovaţie, precum şi tehnica tot mai complexă, au adăugat la curiozitatea cu care investighează această formă de artă.

Odată stabilită această baza, orientarea ei naturală a fost către casă, către bogatul folclor românesc, pentru inspiraţie şi ghidare. O mare iubitoare a tradiţiilor, dansurilor şi porturilor naţionale, Gilly a început să experimenteze cu grijă, pasiune şi determinare, către o primă fuziune ale acestor stiluri pe cât de diferite pe atât de interesante.

Atelierul pe care îl va prezenta în Cluj reflectă în întregime această călătorie, de la rădăcinile dansului oriental până la revoluţionara fuziune cu folclorul românesc.


Program

 • 13:00 – 14:00 Tribal-Bellydance-Fusion Talk! De la picturi antice la filmări contemporane, de la printesa seducătoare la războinica tenace: ce este fenomenul tribal? Prezentare şi discuţie cu porţile deschise în care vom explora dansul oriental şi tribal de la origini până la formele actuale, pentru toţi cei interesaţi, dansatori sau spectatori. *INTRARE LIBERĂ
 • 14:30 – 16:30 Atelier AXE DE MIŞCARE – Descoperă ce poate corpul tău! Tehnica de baza ce stă la rădăcina dansului oriental şi tribal cum nu ai văzut-o niciodată. Atelier deschis persoanelor cu sau fără experienţă în aceste stiluri de dans, efectuat pe nivele adaptabile de complexitate.
 • 17:00 – 19:00 Atelier COREGRAFIE Etnic Fusion Bellydance. Vom combina tehnica învăţată cu elemente folclorice naţionale, pentru a da naştere unei coregrafii inovatoare şi unice! Nu rata ocazia de a experimenta în direct această fuziune neaşteptată!

Preţ şi înscrieri

Preţ workshop-uri:  *85 de lei un atelier / 160 de lei ambele.

Înscrie-te înainte de 15 octombrie pentru doar 140 lei/ambele ateliere! 

Pentru informaţii contactaţi  nr. tel. 0740325577 sau [email protected].

Toate locurile la acest eveniment s-au ocupat.

Aboneaza-te la newsletter pentru informatii legate de urmatoarele noastre evenimente. 

  Prenume

  Adresa de email

  Details

  Date:
  November 5, 2016
  Time:
  13:00 - 19:00
  Event Category:
  Event Tags:
  , , , , , , ,

  Organizer

  Life in Balance
  Phone:
  0746056045
  Email:
  contact@lifeinbalance.ro
  Website:
  https://lifeinbalance.ro

  Venue

  Orhideea Gym
  Cluj-Napoca, Cluj Romania + Google Map

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.