Femeia deghizata si femeia autentica

Pin It

Am avut odata ocazia sa interactionez cu pacientele dintr-un spital de psihiatrie. Imi amintesc limpede si in detaliu cand priveam o tanara pacienta care venea senina spre mine. Mi-a mangaiat parul intr-o admiratie sincera si m-a rugat sa o dau cu rimel. Atunci, observandu-i comportamentul ulterior, am vazut pentru prima data pe cineva care a facut asta doar pentru sine.

S-a privit incantata in oglinda, dupa care si-a luat un mar si s-a asezat in pat privind in gol. Nu avea acea sete de a iesi din comun, de a-si purta podoaba printre ceilalti, de a se hrani cu aprecieri. Ii era de ajuns propria incantare….

In amintirea acestei experiente dezvolt ideea si observ parada zilnica a femeii de a-si acoperi goliciunea, deghizand ceea ce este in decoruri menite sa creeze miraje, sa seduca si sa alimenteze iluzia superioritatii unei frumuseti neresimtite pe dinauntru. Exista adesea printre femei decizia de a renunta la o petrecere din cauza lipsei unei toalete care sa o faca sa se simta frumoasa, fiind dependenta de altfel de aceasta.

Desi spunem ca o facem pentru noi insane, am observat pe propria-mi piele dez+amagirea (trezirea din amagire) ignorarii podoabelor sau schimbarilor mele estetice.

Barbatul atras de o femeie,va fi la fel de incantat si de rochia rosie, mulata si de pijamalele cu ursulet, de chipul fardat si de obrajii botiti de perna, caci pasiunea puternica este sau nu este, ea nu poate fi mascata.

Insa da, o femeie deghizata mereu va atrage un barbat deghizat.

Toaleta tine locul unui ecran pe care sa fie afisat mesajul clar: sunt atragatoare/te doresc, precum mutii, caci devenim mute in fata propriilor forte interioare care intra in conflict cu prejudecatile sociale, alegand sa ne supunem lor si implicit imaginii pe care ne-o cream.

Dezamagirea este ca aceasta reusita, dupa ce femeia isi atinge scopul validarii propriei frumuseti, nu foloseste la nimic. Fiecare efort investit fiind atat de fragil, dependent de cum liciteaza ceilalti, o singura parere dezaprobatoare duce la falimentul elegantei si frumusetii.

Femeia autentica nu are nevoie nici de arobare, nici de dezaprobare, intelegand perspectiva investitorilor corupti care s-au lasat prinsi in ruleta ruseasca a jocului de imagine a unui sine fals, ea fiind asa cum este.

Nu se simte goala, ci se lasa descoperita atunci cand simte, nemascand, afisandu-si natura exact asa cum este, cu bucurie, senina pentru fiecare rid, trasatura, curbura a corpului. Ea este intr-o continua armonie cu natura, acceptandu-se in toata splendoarea sa, iubindu-si sanii lasati dupa alaptare, chipul uneori palid, constructia corpului, vocea, tot, emanand o senzualitate resimtita in tot ceea ce face.

Articol scris de

Alina Georgiana Hristea

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

2 thoughts on “Femeia deghizata si femeia autentica

 1. Robert says:

  Buna Adela
  Da intreadevar daca sunt foarte ,,mascat,, :haine,parfum,masina,machiaj….multa gluma ect.ect.Este o dovada clara care sunt devalorizarile mele…adica ce nu iubesc in mine si cea ce nu pot nici in alte pers.( daca mai am aspecte ale mele care nu pot accepta, iubi atunci nu am nici o sansa sa iubesc pe altcineva).Observ pe strada tot mai multe femei ,fete care arata ca o papusa.Eu personal nu am nevoie de papusa mai degraba de o femeie cu picioarele pe pamant si cu privire umana:)).

 2. Robert says:

  Am uitat sa inpart observatiile mele vizavii de sanii lasati dupa alaptare.Dupa mai multe discutii,consultari cu femei am observat ca doar cei care au,, crezut,,ca este normal sa se lase dupa alaptare sau cei care au avut dubii vizavi de cum trebuie alaptat(povesti din reviste,doctori etc) devalorizari vizavi de ,,mama buna,, sunt cei care sau ales chiar cu sanii lasate(nu ca ar fi o problema).Bineinteles ca sa pot sa observ aceste lucruri in mine ca femeie trebuie sa-mi acord timp ,sa ,,sap,, in int. meu si nu in ultimul rand sa fiu sincer cu mine.Persoanele care aveau incredere in sine si nu a dat atentie miturilor aveau sanii dupa alaptare de parca nu sa intamplat nimic.
  Vizavi de devalorizari se pot observa la tinerii care dau atentie asteptarilor din ziua de azi fara nici o alaptare cum arata.
  Bineinteles tot ce am scris sunt doar obsevatii din punctul meu de vedere ……eu nu am experimentat alaptarea.
  Cu drag Robert:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.