Femeia ”puternica” ce sperie barbatii

Pin It

Bine te-am găsit,

Intrucât lucrez mai mult cu femei decât cu barbați, am ales să scriu despre un subiect foarte des adus în discuție de către multe femei și anume:

Sunt o femeie puternică și bărbații fug de mine. Ce să fac?

Ei bine, sunt câteva lucruri la care poți reflecta, s-ar putea să fie nevoie de o revizuire:

 1. Verifică ce înseamnă pentru tine de fapt noțiunea de „putere”, de unde și de la cine ai preluat semnificațiile

Poate îți sună cam ciudat, dar e indicat să fii foarte onestă cu tine și să verifici ce semnificație are de fapt ”puterea” pentru tine.

Spun asta deoarece trăim într-o societate în care această noțiune este foarte greșit înțeleasă. În primul rând, putere nu înseamnă dominație și control, deși majoritatea oamenilor așa o manifestă.

O societate patriarhală nu moare așa ușor. În familia clasică, tatăl a avut grijă să arate de multe ori ce este sau cine are „puterea”, uneori prin forță fizică, agresivitate, violență verbală sau fizică, impunerea propriilor opinii, etc.

În subconștientul ei, femeia caută să vadă în bărbații din jur ceea ce i-a transmis tatăl ca fiind ”putere”. Iar când nu găsește, caută să-și dezvolte acele abilități în ea însăși.

Nimic greșit până aici, dar oare cât de sănătoase sunt credințele tale cu privire la acest aspect la puterii? Depinde doar de tine să verifici asta. Adevărata putere nu are legătură cu dominația, impunerea prin forță (de orice tip) sau controlul asupra vieții altora.

Adevărata putere este de fapt „energie”, provine din interiorul fiecăruia și se manifestă liber la exterior. Faptul că domini pe cineva nu te face puternic(ă), chiar dacă pe moment te hrănești energetic de pe urma celui dominat.

Iar faptul că un bărbat se arată foarte dominant nu înseamnă că e puternic și nu înseamnă că trebuie să te domine. Într-o relație echilibrată, între doi oameni întregi, nimeni nu domină pe nimeni. Singurul lucru care ar trebui sa domine este încrederea, iubirea.

 1. Verifică dacă nu cumva confunzi noțiunea de „putere” cu cea de „control” sau „autoritate”

Faptul că vrei să ai mereu controlul asupra ceea ce se întâmplă și mai ales asupra bărbatului din viața ta nu te face puternică, din contră, e o lipsă de putere interioară acolo și o cauți în afara ta.

Nimeni nu suportă să fie controlat, cu atât mai puțin dominat, decât dacă se află într-o situație de o inconștientă dependență. Un bărbat normal și conștient de masculinitatea sa nu ar putea sta lângă o femeie control freak doar pentru că aceasta așa s-a obișnuit să procedeze cu el precum cu subalternii de la serviciu.

Nu confunda jobul cu relația de cuplu! Într-o relație nu e nimic de condus, atât timp cât există un raport de încredere, iar ca femeie totul devine foarte palpitant în momentul în care renunți la a mai controla lucrurile dintre voi.

De altfel, o femeie nu poate fi cu adevărat orgasmică dacă nu poate să renunțe la control. Tocmai de aici provin o sumedenie de frustrări ale femeii, din incapacitatea de a renunța la control…

 1. Puterea feminității diferă de puterea masculinității

Dacă nu știai, o femeie puternică în feminitatea ei atrage, nu pune bărbații pe fugă. Cum face asta, care îi e secretul? He he, acum știi secretul. 🙂

Feminismul de pildă a pus semnul egalității între puterea unei femei și puterea unui bărbat. Cele două tipuri de energii sunt la fel de puternice, dar foarte diferite!

Dacă ești în trup de femeie, atunci nu ai de ce să te zbați să fii bărbată, să-ți demonstrezi puterea unor bărbați care, în ciuda tuturor eforturilor tale, nu te vor considera niciodată ca pe unul „de-al lor”.

Revino la adevărata ta putere și anume feminitatea, care nu are legătură cu competivitatea sau cu a demonstra ceva cuiva. Această forță e ca o ancoră care odată ce te echilibrează, știi că fericirea ta nu depinde de un bărbat, de familie, de a-ți fi recunoscute meritele în carieră sau de frumusețea fizică.

 1. Indiferent de reacția bărbaților, rămâi autentică și onestă față de tine însăți.

Pe scurt, nu ai de ce să-ți faci griji dacă un bărbat se sperie de feminitatea ta. Dacă se sperie, fii sigură că nu te merită! Dacă un bărbat se sperie de feminitate și o ia la goană, cu siguranță fuge și de masculinitatea lui.

Cum spunea Osho: ”Renunță la frica de intimitate și la nevoia de control când ești cu un bărbat. Lasă-l pe idiot să-i fie teamă dacă asta vrea. Poți intra în starea orgasmică și de una singură. De ce ți-ai face griji pentru bărbat?

Dacă un bărbat se sperie, mai sunt încă câteva milioane”.

Cel mai important este să fii atât de ancorată în înțelepciunea feminității tale, încât, indiferent de reacțiile bărbatului de lângă tine, să ai grijă să nu faci lucruri care nu te reprezintă, doar pentru că asta crezi că se așteaptă bărbații de la tine.

Feminitatea nu înseamnă să fii într-un anume fel pentru a te face plăcută de bărbați. Dar nu te folosi de feminitate pentru a-ți justifica dependențele față de bărbat, depinde doar de tine să îți iei înapoi puterea dacă ai cedat-o altora!

Adevărata feminitate înseamnă să rămâi fidelă față de tine însăți, să te iubești, respecți și onorezi ca femeie. Atunci fii sigură că și bărbații vor proceda la fel cu tine. 

Iar un bărbat puternic nu se sperie așa ușor, nu te îngrijora!

Dacă vrei să te centrezi mai bine în lumea femininului, te aștept la cursurile noastre. Dă click aici pentru detalii.

Pe curând,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

One thought on “Femeia ”puternica” ce sperie barbatii

 1. Robert says:

  Buna Adela
  Observatiile mele vizavii cu femei ,,puternice,,.
  Din 90 incoace intr-un fel si femeile au reusit sa iasa de sub ,,presa,,(prejudecati,religie,asteptari sociale,dominatii barbatesti etc.)Pot sa zic ca este normal ca orice persoana care a fost limitat de anumite circumstante cand apuca ,,libertatea,, mai mult ca sigur ca izbucneste ca o explozie dupa care se ,,normalizeaza,,.Un exemplu bun este cand un post de conducere este preluat de o femeie care a fost ,,limitat,, cat de dominanta si cu ce ura se manifesta fata de barbati mai ales.Asa devin femeile barbati dar nicidecum femeie puternica(fac acelas gresala ce am facut ,,noi,, in mii de ani).Acelas ura,suferinta vad la mamici care au ramas singure.Pana ma identific eu barbat tu femeie creez 2 tabere diferite razboiul nu se termina niciodata.Ar fi timpul zic eu ca fiecare sa recunoasca ,asume responsabilitatile.Intro relatie orice se intampla suntem amandoi la fel de responsabili.Eu sincer nu mai am de gand sa consum energie pe razboaie de orice fel.Am fost un razboinic destul de mare ,am renuntat nu pt. ca m-am epuizat ……..am renuntat ca pur si simplu ma simt mai centrat fara deci este inutil sa omor tot in jurul meu(de fapt pe mine).
  Cu drag Robert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.