Fertilitatea – puterea creatoare a pantecului

Pin It

Atunci când femeia se simte creativă, pântecul ei râde de fertilitate. 🙂

Oricât am evita subiectul atunci când credem că nu ne privește, fertilitatea și infertilitatea, atât a bărbatului cât și a femeii rămân teme prea puțin explorate și cunoscute, din rușine sau din ignoranță.

În cazul femeilor, multe își amintesc de fertilitate doar atunci când mintea își dă aprobarea că, după anumite standarde sau ”ceasuri” (impuse de obicei din afara noastră) ar fi cazul să facă un copil. Așa ajung multe femei să își amintească de fertilitate după ce o mare parte din viață au fugit de ea sau după ce ani de zile și-au diminuat fertilitatea cu pastile anticoncepționale și frici.

Tot așa, multe femei își amintesc de pântec doar când ginecologul le pune vreun diagnostic nedorit sau când sunt însărcinate. Până atunci, fertilitatea și pântecul nu prea au importanță în viața unei femei.

Astfel, femeia face trecerea bruscă de la o frică uneori ancestrală de a rămâne însărcinată, la un fel de obligativitate de a rămâne însărcinată, ca și cum însăși supraviețuirea ei ar depinde de asta.

Uităm că fertilitatea nu e doar biologică și nu se limitează la abilitatea de a procrea, ci se extinde la întreaga noastră viață și privește stilul nostru de viață și capacitatea noastră creatoare. Noi creăm în fiecare zi, doar că nu suntem conștienți de ceea ce creăm. Dacă vrei să afli ce creezi zilnic, e suficient să te uiți în jurul tău, la casa ta, la locul tău de muncă, la oamenii care sunt în viața ta, la ce mănânci, la stilul tău de viață…

O femeie este fertilă pe toate planurile atunci când ciclul corpului ei este racordat la ciclul Naturii.

Un ritm de viață prea alert pentru cel al corpului nostru feminin sau prea stresant este de multe ori o consecință a faptului că nu mai suntem armonizate cu Natura, dar mai ales, a faptului că suntem cumva împotriva ritmului natural al propriului corp.

La fel, pântecul unei femei este templul Divinului Feminin. Nu întâmplător este cel mai sigur și mai cald loc de pe pământ pentru un bebe. Este cel mai sigur loc pentru a „coace”, este cel mai sigur loc pentru ca ceea ce creăm să germineze.

Fertilitatea este însăși deschiderea noastră înspre abundența divină, înspre tot ceea ce ne hrănește sufletul de femeie.

Însă ea se retrage atunci când femeia uită de potențialul ei creativ feminin, atunci când femeia uită să observe Natura și să se armonizeze cu aceasta, atunci când femeia uită să mai privească Luna, atunci când femeia uită să respire în pântecul ei și să-l binecuvânteze, atunci când uită să-și savureze sexualitatea.

Fertilitatea se diminuează atunci când noi, ca femei, uităm să ne folosim darurile cu care am fost nativ înzestrate și mai ales atunci când, rupte de corpul nostru, începem să tragem de noi peste limită și nu ne mai dăm voie să ne relaxăm în feminitatea și în inima noastră.

Reconectarea cu capacitatea noastră de a susține și de a hrăni viața se face prin reconectarea cu propriul corp prin pântec și prin a ne regăsi și onora acel ritm interior al corpului. Acest ritm ne transmite semnale în fiecare zi, ne călăuzește prin intermediul menstruației și al ovulației, ne arată cum în decursul unei luni în corpul nostru se derulează patru anotimpuri.

Dacă ne dăm voie să le observăm, să le onorăm, încetăm să mai fim atât de critice cu noi însene și să avem așteptări nerealiste de la noi însene.

Ciclul lunar al unei femei ne arată ca ritmul corpului feminin (atât fizic cât și emoțional) nu este guvernat de Soare precum cel al bărbatului, ci de Lună. Luna este un adevărat maestru de feminitate pentru orice femeie dispusă să o urmeze.

Corpul femeii nu e făcut să muncească 8 ore pe zi și să se odihnească în weekend (să nu uităm că în weekend femeia este cea care lucrează cel mai mult acasă). Acestea sunt ritmuri care nu sunt în acord cu Natura și care au fost impuse la începutul erei industriale, dar se pare că oamenii au uitat să le reajusteze.

Ritmul femeii nu este unul linear, ci unul ciclic. De aceea, așteptările de a fi mereu „la înălțime” cu energia sau de a fi mereu într-un anume fel sunt iluzii ale perfecționismului  masculin care nu fac decât să seteze repere pentru ipocrizie. Practic, ori de câte ori corpul nostru ne transmite niște mesaje legate de limitele sale și de ritmul său, iar cu toate acestea le ignorăm sau trecem peste, ne așteaptă niște efecte nedorite, create până la urmă tot de noi.

Femeia are parte de menstruație tocmai pentru a-și oferi răgaz și timp de refacere, iar prețul pe care îl plătește pentru neglijarea acestuia poate fi unul care să-i afecteze sănătatea și chiar fertilitatea pe termen lung.

Dar mai multe despre asta vom discuta în cadrul cursului online Fertilitate și Manifestare Conștientă, care va începe joi 11.11.2021.

Cu feminitate,

Adela Haru

 

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.