In vremuri grele, ne pregatim pentru o lume mai buna

Pin It

In aceste zile, ne putem simți ca niște bărci pe timp de furtună, doar că valurile cu care ne confruntăm sunt de cele mai multe ori gândurile, emoțiile și stările care se declanșează în noi ca reacție sau răspuns la ce se întâmplă.

Așa avem ocazia să ne cunoaștem mai bine fricile și să ni le îmbrățișăm. Oricât am încearca, în această perioadă nu e de luptat cu frica și nici de negat, cât mai degrabă de acceptat și mers mai departe. Frica e naturală, și animalele o simt, dar ele nu persistă prea mult în ea.

Există o diferența între frică și prudență. E de pus în practică această diferență. Altfel riscăm să ne înstrăinăm unii de alții, să ne dezumanizăm. Căci omul nu poate trăi prea mult fără conexiune directă, fără iubire, fără simțul comunității, fără schimb de energie cu alți oameni. E o perioadă în care avem nevoie și mai mult unii de alții.

Îmi amintesc acum de poveștile emoționante din timpul în care Berlinul a fost separat prin acel zid și oamenii dragi separați la rândul lor. Câte au pătimit atunci ca să-și trimită ceva de la unul la altul, ba chiar au traversat, cu riscul vieții, canale subterane ca să ajungă de cealaltă parte a zidului unde pentru ei se aflau libertatea și oamenii dragi. O parte au reușit, o parte au fost prinși și închiși. Dar iubirea a primat în cele din urmă și zidul a căzut.

Din fericire, nu e cazul să mai trăim astfel de vremuri de asuprire și de patimi. De câtă suferință la nivel colectiv mai avem nevoie pentru a prețui cu adevărat viata?

Am vorbit cu mulți oameni care îmi spuneau că stau și așteaptă să vadă ce se va întâmpla sau care așteaptă să treacă totul.

Bun…și ce faci pentru tine cât timp „aștepți”? Și ce facem unii pentru alții în această perioadă?

Prin atitudinea de așteptare riscăm să ne dăm puterea în exterior, așteptând ca autoritățile să ne salveze sau ne decidă viața.

Nu e nimic de așteptat. 

E de prețuit clipa care este acum, chiar și pauza care era necesară.
E de respirat aerul curat, de conectat cu Mama Pământ și de revizuit interiorul din noi și mai ales felul nostru de a ne conecta…cu Natura, cu Întregul, cu ceilalți, cu noi înșine. Ne pot ajuta întrebări precum:

”Cum am trăit până acum și cum vreau să trăiesc o viață de calitate?

Cum mi-am hrănit corpul, mintea și sufletul până acum și cum aleg să mă hrănesc de acum înainte?

Cât de conectat(ă) sunt la natură? Cât de mult îi respect corpului meu ritmurile și nevoile sale naturale?

Cât de conectat(ă) sunt la inima mea? La cei pe care îi iubesc?

Cum îmi arăt prețuirea, aprecierea, recunoștința și implicit iubirea sau umanitatea față de ceilalți?”

Acestea sunt puține întrebări ale căror răspunsuri pot face miracole în viețile noastre. Uitându-ne la știri și hrănindu-ne mintea cu tot felul de informații nu vom găsi miracolul, din contră, vom da de disperare. 

E extrem de important în această perioadă ce emanăm prin gândurile și emoțiile noastre. Căci asta vom crea la nivel colectiv.

Ce realitate ne dorim de acum înainte?

O mare parte din noi am lucrat cu noi înșine, cu umbrele, cu luminile, cu balaurii, cu dragonii din interior. Mulți ne-am descoperit darurile, mulți am redescoperit pofta de a trăi, iar alții sunt încă pe drum.

Acum e timpul să realizăm că de fapt avem toate resursele necesare să facem față acestei perioade. Iar de data asta, resursele nu sunt în afara noastră, ci înăuntrul nostru.

Și e timpul să scoatem din noi exact resursele de care avem nevoie, adaptat etapei prin care trecem.

E timpul să scoatem la suprafață ce avem mai bun și mai frumos din noi și poate folosi comunității și vremurilor în care trăim.

Care e darul tău și cum l-ai putea folosi în aceste vremuri?

Nu avem nevoie de scuze și justificări acum, avem nevoie de oameni creativi, spontani, inovatori. Avem nevoie de oameni plini de viață, și nu oameni care se tem de viață. 

Pentru a ne accesa resursele, e nevoie să fim creativi și să gândim „out of the box” în aceste momente. Din fericire, ne ajută și venirea primăverii, e timpul să înflorim de idei crețe, și nu să hibernăm. 

M-ar bucura să îmi scrii ce ai descoperit în inima ta că ești capabil să faci/creezi/să fii pentru ceilalți sau pentru natura și îți dă o stare de bine în tot corpul. Și mai ales, îți aduci contribuția la o economie bazată pe respect față de natură și față de viață, căci așa cum a fost până acum, nu va mai fi.

Dacă nu știi care e darul tău sau de unde să începi, mă poți contacta aici. 

Let’s be part from something larger, that will heal the world!

 

Cu drag,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.