In vremuri grele, ne uitam dupa soare

Pin It

Încă de cand eram copil îmi plăcea să mă uit la liniile de cale ferata si mereu ma minunam cum e posibil sa iasa flori, chiar maci pe timp de vara, între pietrele dintre linii. Cum era posibil ca aceste flori să supraviețuiască, ba mai mult să înflorească, deși treceau trenurile peste ele cu viteză mare?

Mereu am admirat florile care ieseau printre crepaturile de beton pe trotuare sau florile care desi erau cosite de mai multe ori intr-o vara, la primele ploi dadeau noi muguri.

Ei bine, dacă florile pot, noi de ce nu am putea? Florile care răsar dintre pietre sunt cele care au căutat lumina.

Iți mărturisesc că în perioadele foarte dificile din viața mea, când credeam că nu mai este ieșire, cel mai mult m-a ajutat să caut cerul cu privirea.

Căutand cerul, dai de Soare. Răsăritul înalță, apusul temperează.

Important e să ridici privirea. Aceasta îndreaptă coloana și schimbă perspectiva.

Căutand Soarele, dai de lumină. Căutând lumina, dai de căldură.

Căutând căldura, dai de inima ta. Chiar de căldura din ea.

În astfel de vremuri, e important să facem ce știm că funcționează pentru noi pentru a avea parte de liniște în interior. Însă de data aceasta, lucrurile stau puțin diferit decât în trecut.

De data asta nu mai e vorba de lucrurile din exterior care ne aduc o falsă liniște sau una pe termen scurt. De data aceasta, garanția pe care o căutăm pentru a avea liniște nu se mai află în afara noastră.

Ce anume din ceea ce văd, aud, ating, miros, simt îmi aduce un plus de liniște în mine?

De pildă, eu mă liniștesc când gătesc cu o muzică liniștitoare în fundal, când miros uleiuri esențiale, flori sau arome din bucătărie. Sau când mă așez într-un colț al casei, lângă o fereastră și respir profund, iar dacă e și soare afară, să mă las mângâiată de razele sale.

Știu că nu voi găsi cu adevărat liniștea dacă dau scroll pe telefon, dacă mă uit la seriale sau dacă intru în discuții pe facebook. E util să triem mult în această perioadă și să fim fermi cu ceea ce ne hrănește și cu ce nu.

Tot acum e important să facem ce știm că le face bine și altora, să-i întrebăm ce au nevoie sau cu ce îi putem sprijini, dată fiind situația de acum.

Dacă ești cu cei dragi lângă tine, ești binecuvântat să le poți transmite cât de mult contează ei în viața ta. Dacă cei dragi ție sunt departe, cuprinde-i cu inima și transmite-le gânduri bune. De exemplu, eu aleg să-i sun prin videocall pe cei dragi aflați la distanță și să bem un ceai împreună.

În astfel de vremuri, ne dorim cu toții să fim bine. Și uite așa, devenim cu toții mai umani, mai aproape cu inima, unii de alții.

În astfel de vremuri, să ne uităm după Soarele de pe cer și din interior. Și dacă vedem doar o mică rază, aceasta contează. Viața și sănătatea tuturor contează.

Zile blânde să avem,

Adela Haru

P.S. Dacă dorești să primești articolele mele pe mail de acum încolo, te invit să te înscrii la newsletter-ul de pe site.

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.