In vremuri grele sau dincolo de durere

Pin It

Vine o vreme in viata cand ai impresia ca tot ce stiai devine lipsit de substanta, ca tot ce ai acumulat nu-ti mai foloseste, ca tot ce ai construit se prabuseste si nu ramai cu nimic altceva decat cu cioburi imprastiate in care ti se reflecta sufletul. Ei bine, un astfel de moment poate fi sansa vietii tale, deoarece te forteaza sa mori pentru a renaste.

In astfel de momente tot ce se afla inauntrul tau pare sa urle de durere din nevoia de a iesi la suprafata, precum bulele apei care fierbe. Pana atunci ai tot adunat, ai tot reprimat si pus deoparte orice frustrare, cu speranta desarta ca va disparea de la sine. Dar frustrarile nu dispar niciodata, doar se transforma.

A-ti ascunde durerea, a-ti masca frustrarea e ca si cum ti-ai pune gunoiul sub covorul din casa, mai devreme sau mai tarziu vei incepe sa-i simti mirosul pestilential si nu te vei mai putea pacali.

Durerea, nemultumirea, frustrarea, furia, tristetea nu sunt decat mesageri ce vin dinauntrul sufletului tau. Acestia iti arata ca te-ai indepartat atat de mult de sufletul tau, incat acesta e nevoit sa-ti vorbeasca prin mesageri, pentru ca de mult timp nu il mai asculti.

images8
Suflet
e un termen general si cuprinzator, in acest context el desemneaza acea voce interioara pe care rareori o ascultam, esenta si totodata centrul fiintei noastre.

Golul din suflet resimtit nu e decat distanta dintre cine crede mintea ta ca esti si cine esti, distanta de la iluzie la esenta, iar uneori e atat de mare, incat vorbim de alienare sau instrainare.

Dar in momentul in care mesagerii au incetat sa-ti mai bata la usa, deoarece “s-a cam umplut paharul”, nu te mai poti ascunde, nu te mai poti minti si tot ce mai poti sa faci este sa patrunzi durerea asa cum ploaia patrunde pamantul insetat. E singura optiune de a o depasi.

Si pentru ca nu ai multe variante variante, tot ce iti ramane este sa o traiesti atat de intens si de constient ca si cum ar fi ultima ta clipa pe acest pamant si cu toate ca doare, stii ca o poti transcende si stii ca este trecatoare, caci dincolo de nori nu poate fi decat soare.

Odata patrunsa in adancurile ei, durerea devine precum noaptea dezbracata de misterul intunericului, caci lumina rasaritului nu se va opri vreodata din cauza durerii tale. Ai murit? Perfect, caci a muri inainte de a muri este esenta vietii…

Te las cu acest monolog superb dintr-un film pe masura>  https://www.youtube.com/embed/usYoix4u37g?rel=0

©AdelaHaru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.