Interviu casual despre esenta feminina

Pin It

Acum cateva luni, am raspuns la niste intrebari venite de la mai multe femei minunate, in cadrul unui seminar on-line.

As zice sa definim conceptul de feminitate, ca tot aud feminitate, feminitate, dar ce inseamna exact, eventual cu cateva exemple concrete din viata ta.”

Adela Haru:

Defineste-mi apa te rog!

Corpul femeii este precum vasul care da forma apei. Feminitatea ca stare de a fi in corp de femeie nu poate fi decat simtita si permisa. Forma ei este infinita, iar a o cataloga dupa forma pe care o ia este o mare ineptie.

Feminitatea poate fi conceptualizata, putem da nspe definitii ca nu ne vor ajuta la nimic. E ca apa, degeaba incerci sa o prinzi in palme ca nu vei reusi.

Pentru ca metaforele spun mai mult decat definitiile, eu asociez energia feminina cu apa. Are aceleasi caracteristici si culmea, noi suntem 80 la suta apa.

Am scris mai multe in cartea Spre feminitate despre cum vad eu feminitatea si povestea mea cu ea.

Pentru mine intalnirea cu feminitatea a avut loc cand am renuntat sa o mai caut, dupa mult zbucium si lupta. Am renuntat la multe dintre limitarile femeilor dinaintea mea si a celor din jurul meu si mi-am dat voie sa ma simt in sfarsit pe mine prin intermediul corpului, al emotiilor si al spiritului. Intalnirea cu extazul a fost intalnirea cu propria-mi libertate ca femeie. Dar intalnirea cu profunzimile feminine ancestrale s-a facut doar in momentul in care am devenit mama.

Dar asta nu inseamna ca e o regula sau ca am atins feminitatea si gata, totul s-a terminat aici. Din contra, abia incepuse “distractia” pentru ca a urmat apoi urmatoarea trecere : nasterea fiicei mele si renasterea mea ca femeie, de data asta prin experienta maternitatii de care v-as vorbi cu drag ore in sir dar o pastrez pentru persoanele direct interesate.

Pot sa spun ca experienta sarcinii, a nasterii si a maternitatii a mai curatat campul de convingeri si credinte eronate in materie de feminitate si mi-a aratat ca e mult mai mult decat orice isi imagineaza mintea noastra.

„Cum să ai o viață împlinită (carieră si financiar included) funcționând cu energie feminină, sper să nu fie doar povestea cu Listen to your intuition că mă sui pe pereți.„

:))) Prin renuntarea la aceasta presiune…

Prin renuntarea la ceea ce nu esti tu. Acest tip de iluzii se vand la ora actuala pe bani multi. Ce inseamna implinirea pentru tine? Caci daca ai descoperit cine esti esti, te simti deja implinita, prin urmare nu vanezi astfel de iluzii si nici nu astepti raspunsuri pe tava. Le vanezi insa atunci cand nu intelegi ca nu asta te defineste, le vanezi atunci cand iti duci viata dupa standardele marketingului si al altora.

„Cum să-ti trăiești viața interioară onorandu-ti TOATE emoțiile fără să fugă toti de lângă tine?”

E de lamurit ce inseamna sa iti onorezi emotiile…pentru ca nu inseamna sa le suprimi si nici sa le amplifici (sa pui paie pe foc) in numele onestitatii, ci sa le permiti sa iasa daca asta cer, ramanand constient. Altfel sunt doar reactii inconstiente care pot sa distruga relatii, prietenii, etc.
Abia atunci cand iti onorezi emotiile si le accepti asa cum sunt afli si ce simt cei de langa tine. Pentru ca emotiile tale provoaca reactiile lor emotionale. Daca ti-e teama ca vulnerabilitatea ta o sa-i sperie pe cei de langa tine, accepta ca de fapt pe tine te sperie singuratatea. Nu vad alta solutie aici decat echilibrul si masura…iar daca sunt intrecute, atunci sa cautam recalibrarea.

Eu inca mai cred in femeia puternica le face pe toate…

La ora actuala femeile spun ca ele cauta feminitatea, dar foarte multe dintre femeile care o cauta nu o gasesc, deoarece cauta de fapt puterea (ca ego si control) si asta e foarte greu de recunoscut si de acceptat. Altfel, cum sa nu gasesti ceva ce se afla dintotdeauna in tine?

Femeia are o sexualitate f puternica si cauta sa se intoarca la ea intrucat in mod normal ii este foarte naturala. Dar daca o face doar pentru a atrage barbati, pentru a manipula prin sexualitatea ei barbatul si situatiile din viata ei prin asta, va suferi enorm. Se va trezi fie in rol de calau controlor, fie in rol de victima care mereu cerseste atentie.

Femeia puternica este un pleonasm si totodata o iluzie de care nu avem nevoie pentru ca ne programeaza din start la control. Feminitatea ne invata ca nu avem control, ca e musai sa acceptam incertitudinea si sa traim cu ea, iar mintea rationala (masculinul din noi) o avem tocmai pentru a fi realisti si a accepta asta, nu pentru a o folosi sa controlam situatiile si oamenii din jurul nostru.

Ratiunea a ajuns sa fie o unealta fie prost folosita (cazul pers intelectuale), fie deloc (cazul persoanelor inconstiente care functioneaza dupa programe pe care nu le chestioneaza niciodata), altfel am fi niste oameni fericiti.

Femeia puternica este o iluzie de care nu avem nevoie pentru ca aceasta imagine predispune din start la control. Femininul si controlul nu fac casa buna.

Prin urmare, cauti o samanta care n-a fost lasata sa rodeasca pentru ca s-au tot pus straturi peste ea. Nu e nevoie sa construim nimic in acest sens, ci doar sa dam la o parte straturile. De asta avem nevoie de 3 R – Renuntare, Rabdare si Relaxare.

Cum facem trecerea din paradigma asta occidentala unde femeia e egala barbatului la cea in care sunt complementari, avand in vedere ca societatea noastra ne cere sa fim de toate (mama, sotie, career woman, etc) si sa facem de toate.

In trecut femeia se simtea recunoscuta daca era mama, de aici si dorinta de casatorie rapida. In zilele noastre femeile mame nu mai sunt onorate pentru ca sunt mame ci doar daca sunt in campul muncii, productive si competitive. Mai e categoria de femei care sunt validate pentru frumusete si sex. In toate aceste situatii putem observa ca ceva nu pusca…Unde e femeia centrata in feminitatea ei in toata povestea asta? A cam plecat de acasa, adica din centrul ei si unii beneficiaza de pe urma acestei ignorante.

Cu ce ma ajuta pe mine sa fiu feminina la munca? sau nu ma ajuta?

La ora actuala lumea are nevoie de mai multa blandete…Oriunde se aduce un plus de blandete, creativitate, dans si poezie, se echilibreaza ceva…

Sa facem un fel de abc al pornirii pe acest drum al feminitatii…

Eu NU mai cred in pasi si nici abc. Dar exista niste portaluri care pot schimba cursul unei femei in viata. Iar daca au fost trecute in ignoranta si nestiinta, sa acceptam asta fara sa blamam pe nimeni si sa ne dam acum sansa de a le vindeca prin re-facerea lor.

Cum se simte energia feminina? Cum stii ca esti acolo?

Pur si simplu STII. Fara nicio explicatie mentala. Esti atat de in prezent incat nici macar nu ai timp sa-ti pui aceasta problema.

Cu drag,

Adela Haru

 

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.