Misterele trupului feminin

Pin It

Ca femeie, mereu mi-am pus intrebarea cum este posibil ca trupul nostru sa fie un asa mare mister in viata noastra? Ne purtam ca atotstiutoare, stim multe despre diverse lucruri, dar atat de putine despre noi insine, despre felul in care functioneaza trupul si emotiile noastre. Pentru ca daca am sti mai multe despre noi, nu am mai avea parte de atata suferinta.

Biologic, trupul nostru este in asa fel conceput astfel incat sa fim fericiti. De aceea, la cea mai mica urma de nefericire, corpul reactioneaza prin durere sau boala.

Natura ne-a “plasat” intr-un microunivers caruia ii spunem trup. Cu toate astea, suntem mai interesate de ceea ce e in afara noastra decat sa privim in acest univers si sa invatam sa il cunoastem.

Observam cum ne strabat emotiile trupul si aproape ca il modifica de fiecare data, dar nu avem curiozitatea sa aflam ce inseamna asta de fapt pentru viata noastra. Ne consolam repede mintea cu o “posibila cauza” citita pe undeva sau auzita din familie si mergem mai departe, fara ca in viata noastra sa se schimbe ceva in acest sens.

Femeia in sine e ciclica, la fel si energia care ii anima trupul. Exista doua momente extreme de importante care ne influenteaza viata mai mult decat ne putem imagina, intr-o singura luna: menstruatia si ovulatia.

Ce stii despre aceste momente, din ce ai observat? Multe femei nu tin cont de aceste momente decat atunci cand isi doresc o sarcina, desi sunt niste momente de o forta creatoare extraordinara.

Despre semnificatia acestor doua repere stim mai putin decat credem ca stim. Medicina clasica nu ne da prea multe informatii, iar societatea patriarhala in care am trait pana acum a minimalizat pe cat posibil importanta menstrei si a facut in asa fel incat femeia sa nu fie foarte interesata de a-si cunoaste cu adevarat trupul.

Acest lucru s-a intamplat deoarece o femeie care isi cunoaste trupul, emotiile si sufletul devine foarte puternica si atragatoare, fapt ce poate reprezenta un “pericol” pentru o societate in care domneste ipocrizia. Insa aceasta putere nu se trezeste in viata unei femei inconstiente. E nevoie de o mare forta de constientizare intr-o femeie pentru a-si aprinde focul feminitatii si a-si asuma cine este.

De aceea, feminitatea nu prea are legatura cu aspectul exterior, desi atunci cand e aprinsa, se vede si din afara. Ochii femeii stralucesc, buzele ii sunt vesele si obrajii imbujorati, iar soldurile i se misca de parca ar ascunde in ele secretul fericirii. Asa ca femeile care isi fac operatii estetice pentru a obtine astfel de efecte sunt foarte departe de fapt de esenta feminina…o cauta acolo unde nu se afla…in afara lor.

Feminitatea in sine e o stare, o energie care emana din femeie…si care se cultiva, pe masura ce inveti sa te cunosti mai bine si sa te accepti ca femeie.

Feminitatea nu e un rol social pe care sa ti-l asumi si nu o gasesti in sabloane sau standarde de frumusete.

Feminitatea nu inseamna un set de reguli pentru femei legat de cum ar trebui sa fie o femeie.

Feminitatea e sursa la care femeia se conecteaza ori de cate ori uita sa aiba grija de ea, sa se accepte si sa se iubeasca si poate fi si sursa la care se conecteaza si barbatul ori de cate ori simte nevoia de tandrete si afectiune.

Feminitatea se traieste prin intermediul trupului. Daca trupul tau iti da semnale, poate ca e momentul sa trezesti sau sa retrezesti aceasta forta in interiorul tau. Si asta nu se poate face teoretic, doar practic, iar singura iti este foarte greu, e mult mai usor intr-un cerc de femei si cu o usoara indrumare in acest sens. Cel putin asa a functionat in cazul meu.

Asa ca te invit la evenimentele noastre pentru femei, sa experimentezi direct pe trupul tau aceasta stare de bine si de beatitudine numita feminitate, printr-o serie de exercitii ale caror efecte iti pot transforma viata si sa marcheze un nou inceput in viata ta de femeie!

Urmatorul nostru workshop va fi la Cluj, detalii aici.

Te asteptam!

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.