Muzica ce vindeca

Pin It

Zilele trecute viata mi-a facut un minunat cadou si anume participarea la un concert de-al lui Andre Rieu. Nu pot descrie in cuvinte emotiile traite, dar pot sa spun cu mana pe inima ca muzica lui actioneaza ca un balsam pentru suflet. Poate de aceea unii doctori i-au scris ca pacientii lor se vindeca mai usor de cand au pus muzica de-a lui in saloanele de spital.

In urma cu cativa ani m-am indragostit de muzica lui si de modalitatea armonioasa prin care reuseste sa readuca frumusetea acestui gen de muzica in lumea moderna. Adevarul e ca muzica adevarata nu va muri niciodata, va fi mereu la moda pentru ca…e o metafora a vietii.

Andre RieuCred ca daca ne-am trai viata in ritm de vals am fi mult mai fericiti. Valsul transforma orice emotie in spirala si atunci nu poti decat sa curgi odata cu viata si sa dansezi in spirala.

De atatea ori avem impresia ca orice-am face ne invartim in cerc si ne blocam, dar in realitate suntem intr-o spirala. Cercul nu este si nu va fi niciodata o forma limitata, e forma perfecta a universului care se dilata si se contracta in permanenta, pe ritm de muzica. Tu alegi pe care ritm vrei sa-ti traiesti viata.

Daca in interiorul nostru am tacea cu adevarat, am putea auzi muzica universului sau muzica sferelor de care vorbea si Eminescu.

Totul este muzica spune Andre Rieu, muzica ne reuneste sub cupola aceleiasi inimi si atunci incepem sa rezonam la unison, cand bataile inimii noastre se unifica in una singura. Si cand avem bataie si ritm inseamna ca avem muzica. Iar cand avem muzica avem si emotie, iar emotia se manifesta cel mai bine prin dans.

Poate de aceea avem doua urechi si doar o singura gura…pentru a asculta mai bine muzica din interior creata de bataile inimii noastre. Muzica ne linisteste pentru ca se formeaza de la un sunet si orice sunet reproduce bataia inimii, pulsul pamantului si al universului.

Bataia de inima e sunetul primordial pe care il ascultam in primele 9 luni de viata cand suntem in burtica mamei. De aceea, pruncul se linisteste cand e tinut la sanul mamei, caci ii asculta din nou bataile inimii si se simte din nou in siguranta. Oricat de ingrijorat ai fi, daca ti-ai asculta pulsul sau daca te vei aseza la sanul unei femei…te vei linisti imediat. La fel si daca asculti muzica cantata din inima…

Muzica e pura terapie…daca vrei sa te vindeci mai repede si mai usor asculta muzica ce iti inalta spiritul…zilnic! Vei observa cum devii mai intelegator cu cei din jur si mai zambitor 🙂

In pulsul inimii e originea vietii…si implicit a iubirii. Shhhh, taci si asculta! Si nu uita sa dansezi!

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

4 thoughts on “Muzica ce vindeca

  1. Ica says:

    Draga mea, a-ţi afişa pozele pe toţi “pereţii” înseamnă a cerşi atenţie – şi, nu orice fel de atenţie. Din câte se vede, încă, ai nevoie de confirmarea celor din jur cu privire la valoarea ta. Învăţăm, învăţăm (?!) …

    • Adela says:

      Pe blogul personal nu pot afisa pozele altei persoane, decat daca mi le ofera cadou. Iar felul in care altii interpreteaza ce poze afisez pe blogul personal nu e responsabilitatea mea. Fiecare interpreteaza ce fac altii prin prisma propriilor nevoi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.