O dovada de masculinitate

Pin It

Zilele acestea a circulat pe internet declaratia unui barbat despre fosta lui iubita. Multe femei s-au aratat de-a dreptul impresionate si au sharuit declaratia respectiva.

Raman cu cele mai intense trairi. Dupa sase ani langa “doamna mea” arat altfel… vorbesc, calatoresc, ajut, ma implic, muncesc altfel… m-a facut alt om, dar mai important, alt barbat. Femeia care imi va purta inelul pe deget sau copiii in pantece va avea de ce sa ii multumeasca.

Jos palaria! Un asemenea comportament de apreciere care da dovada de masculinitate a ajuns sa fie vazut iesit din comun, desi este mai mult decat normal.

E normal sa fii recunoscator atunci cand te desparti de femeia care ti-a fost alaturi atata timp si care ti-a oferit ce a avut ea mai valoros: tandrete, afectiune. Si mai normal este sa fii recunoscator in timp ce esti cu femeia pe care o iubesti sau cel putin asa spui si sa-i arati apreciere.

Dar daca nu esti capabil sa apreciezi ce ai primit de la o femeie, nu vei avea cum sa mergi mai departe intr-o noua relatie. Vei bate pasul pe loc, asemenea multor barbati imaturi. Anii trec, femeile trec prin viata ta si tu esti tot cam pe acolo.

Cand un barbat nu poate privi femininul in profunzime si nu poate sa-l admire la adevarata sa valoare, nu se va putea bucura niciodata de darurile sale.

Vrei sa primesti atentie de la femei, dar tu nu esti in stare sa te uiti mai sus de decolteul lor si sa le privesti in ochi. Cauti validare de la o femeie folosindu-te de diverse masti sau siretlicuri pentru a fi ceea ce nu esti, dar tu nu esti in stare sa oferi un strop de apreciere pentru simpla ei prezenta.

Vrei sa ii arati cat esti de destept si de fiecare data cand esti in preajma unei femei inteligente cauti motive sa va contraziceti la nesfarsit. Pe scurt, vrei sa fii iubit de femei, dar de cate ori ai ocazia te lupti cu ele si abia astepti sa le arati cine e cel care domina.

Bineinteles ca am exagerat mai sus pentru a evidentia si mai mult ce consideram a fi o totala lipsa de masculinitate din partea unui barbat. Din pacate masculinitatea, precum feminitatea de altfel, a fost si este la randul ei foarte prost inteleasa de catre barbati, dar si de catre multe femei.

Ceea ce multi considera a fi masculin nu e decat aspectul umbros al masculinului: agresivitatea (verbala si non verbala), violenta, posesivitatea (femeia e “a mea”), trufia (cand te crezi superior altora), competitia acerba (daca numai competitia te motiveaza sa faci ceva inca esti departe de tine insuti), lacomia (nimic din ce ai nu iti este suficient) reprimarea emotiilor (crezi ca asta te face puternic) si superficialitatea (aici dragi barbati se vede mai ales dupa cum faceti sex). :))

O dovada de masculinitate este curajul de a te arata asa cum esti, capacitatea de a aprecia si admira femininul (nu doar femeia in sine), puterea de a te recentra ori de cate ori fanteziile si hormonii ti-au luat mintile si multe altele despre care vom mai vorbi.

Astfel daca o femeie a iesit din viata ta si tot ce faci este sa arati cu degetul inspre ea acuzator, nu faci decat sa te pui in pozitia de victima, ceea ce te emasculeaza la maxim. Iar daca iti mai si plangi de mila in bratele altei femei, constientizeaza ca de fapt ai nevoie de o mamica, nu de o partenera.

Dragi barbati, a venit timpul maturizarii emotionale. Acest articol e o invitatie la onestitate si la a arunca o privire mai adanca inauntru si in ochii femeii iubite.

S-ar putea sa descoperiti ca tot ce vi s-a spus din familie despre masculinitatea a fost gresit inteles si are nevoie de “renovare”. Si mai ales de renuntare…la o serie de credinte dupa care v-ati raportat in mod eronat la femei si la relatii de secole. Valabil si pentru femei de altfel.

Vor urma si alte articole cu aceasta tema, iar daca te intereseaza, te invit sa te abonezi la newsletter.

Pe curand,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.