Oameni care inalta oameni…

Pin It

Oamenii…Îi vezi zilnic, în oraş, în autobuz, în piaţă, pe terase sau la diverse evenimente. Şi multe din expresiile feţelor lor par să aibă ceva în comun, greu de definit.

Unii zâmbesc şi pozează fals amăgindu-se că nu se vede, alţii umblă încruntaţi iritându-se din orice, în timp ce alţii vorbesc la telefon atât de mult, încât nici măcar nu sunt conştienţi când conduc maşina sau când trec strada. O sumedenie de străini care trăiesc împreună, dar fiecare în filmul lui şi totuşi…atât de interconectaţi.

Din fericire există și oameni care zâmbesc și cu inima, privirea lor senină te calmează, iar prezența lor e o adevărată încântare. Dar despre aceștia vorbim în a doua parte a articolului.

Multă vreme m-am întrebat: Oare suntem într-adevăr atât de diferiţi pe cât ne credem? Oare nu toţi avem inimă şi nu cumva majoritatea întampinăm acelaşi tip de probleme, doar ca trăind separaţi credem ca numai nouă ni se întamplă? Şi atunci de ce ne ascundem în spatele unor măşti, unor geamuri fumurii de maşini scumpe sau în spatele unor costume?

Suntem cu toţii oameni şi toţi simţim, doar că mulţi alegem să ne izolăm între zidurile construite de propriul ego, ne făurim lumi mentale cu care ne mintim frumos, în timp ce corpul nostru arată contrariul. Fiind în+sufleţit, corpul nu poate să spună decât adevărul dinăuntrul său prin gesturi, mimică, expresii.

Şi atunci ajungem la esenţă, la echilibrul minte-corp-suflet. Atunci când eşti în echilibru, înţelepciunea interioară se trezeşte şi nu mai poţi fi minţit pentru că vezi cum dincolo de iluziile de oameni importanţi pe care unii şi le-au creat se ascunde de fapt un suflet însetat de afecţiune, zgribulit şi speriat precum un copil abandonat în frig, dar al cărui potential de strălucire este infinit.

De aceea, din experienţă, te invit să cauţi omul care are ochi să vadă potenţialul din tine, omul pe care nu-l poţi păcăli şi în prezenţa căruia să te vezi aşa cum eşti şi nu cum te imaginezi. Iar dacă acest om îţi conferă încredere atunci când tu ţi-ai pierdut încrederea, mergi mai departe, alături de el.

S-ar putea să fie exact omul de care ai nevoie în acest moment…omul care să-ţi şteargă oglinda interiorului tău de praful iluziilor şi în care să te vezi cu adevărat

Mă bucur să văd că din ce în ce mai mulţi aleg să apeleze la astfel de oameni care şi-au făcut din asta o profesie, tocmai pentru a contribui la creşterea nivelului de conştientizare al acestei planete. Avem ingineri vizionari care se ocupă de evoluţia tehnologică, dar cine se ocupă şi de evoluţia psihică a omului? Pentru că altfel, ce rost are să avem tehnologii dacă le folosim în mod distructiv?

Dincolo de forme, sunt oameni care ofera din timpul si energia lor vitala pentru ceilalti. Aceşti oameni au ales să se dăruiască celorlalţi şi merită tot respectul, pentru că nu e deloc uşor ceea ce fac, în ciuda faptului că sunt de multe ori blamati.

Fie ca pe viitor tot mai mulţi dintre noi să realizeze că adevăratele transformari presupun un ghid, interior şi exterior, pentru că nu suntem creați să fim singuri. Fie ca acesti oameni sa-si primeasca implinirea sufleteasca pentru ceea ce fac pentru alti oameni care sunt prea ocupati de problemele lor pentru a aprecia ceea ce li se ofera. Fie ca acesti oameni sa continue sa schimbe lumea intr-un mod discret si imperceptibil pentru mintea omului de rand. 

Cu drag,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.