Oamenii din viata ta

Pin It

Există oameni care au rolul de ghizi în viaţa noastră. Aceştia apar în momente de dezorientare sau de nevoie, te sprijină, îţi arată calea potrivită ţie, dar întotdeauna tu eşti cel care alege. Pe măsură ce înaintezi în drumul tău, ei se îndepărtează lăsând locul altora.

Mai există oameni care au rolul de “învăţători” pentru că ei vin să te înveţe ceva despre tine. Aceştia apar când te aştepţi mai puţin, iar simpla lor prezenţă te răscoleşte, te coboară sau te înalţă, dar lecţiile învăţate din întâlnirea cu ei sunt foarte puternice. Ei dispar la fel de repede din viaţa ta precum au apărut, în momentul în care ţi-ai învăţat lecţia.

Şi mai există oameni care au rol de însoţitori în această viaţă, precum îngerii păzitori. Aceştia apar atunci când inima ţi-e deschisă pentru a-i primi sau pur şi simplu i-ai primit ca pe un dar de la mama natură. Ei poposesc mai mult în viaţa ta, uneori sunt lângă tine întreaga viaţă, chiar dacă nu sunt prezenţi fizic.

În viaţa fiecăruia intră şi ies oameni de toate felurile, unii grăbiţi să plece, alţii dornici să rămână, precum călătorii din gări sau aeroporturi. Însă viaţa ta şi timpul tău nu trebuie să depindă în mod special de niciunul, aşa cum spune Glossa lui Eminescu Vreme trece, vreme vine, nimic nu stagnează, totul este o curgere continuă.

Oamenii vin şi pleacă din gara vieţii tale. Au trenuri de prins, au vise de atins, lasă-i să-şi urmeze drumul sau să-şi ia zborul dorit.

Nu poţi trăi privind înapoi spre cei care ţi-au făcut viaţa mai frumoasă sau mai dureroasă prin prezenţa lor. Trecutul e un tren care a plecat de mult…şi odată cu el au plecat şi ei. Dar poți rămâne cu ce a fost frumos și să mergi mai departe.

Dacă ai avut aşteptări, e timpul să le înapoiezi bagajele.

Dacă ai fost profund dezamăgit, înseamnă că înainte de asta singur te-ai amăgit.

Iar dacă crezi că ai suferit din cauza lor, aminteşte-ţi că nimeni nu te poate face să suferi fără permisiunea ta.

Mulţumeşte-le pentru ceea ce te-au învăţat şi încetează să le mai cari bagajele. Cu zâmbetul pe buze, urează-le drum bun!

Căci fiecare greşeală sau căzătură te îmbogăţeşte dacă îi înţelegi rostul, iar greşelile odată înţelese se transformă în cărţi de înţelepciune.

Curaj, eşti pe drumul cel bun!

©AdelaHaru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

2 thoughts on “Oamenii din viata ta

    • Adela says:

      Asa este, din pacate atunci cand publici pe internet iti asumi aceasta posibilitate, ca lumea sa preia textul fara sa specifice sursa. Dar am considerat ca e mult mai importnt ca energia acestor cuvinte sa ajunga la cine trebuie sa ajunga decat sa mi se pomeneasca numele sau site-ul de multe ori. Cu alte cuvinte, misiune indeplinita 🙂 Iti multumesc, Anamaria de remarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.