Onorarea ciclului feminin – primul pas spre feminitate

Pin It

Draga mea,

Nu știu cum a fost și este în cazul tău, dar eu m-am întrebat încă din prima mea zi de menstruație de ce trebuie să fie cu durere să fii femeie sau cu…atâta disconfort? De ce femeile suferă în tăcere de atâtea veacuri când vine vorba de menstruație, fertilitate sau sarcină și de ce aceste lucruri nu sunt mai mult explorare de către noi, femeile? De ce continuăm să ne dăm puterea altora, mai ales când vine vorba de a lua decizii care privesc corpul nostru?

Pornind de la aceste întrebări mi-am început în urmă cu ceva timp cercetările. Am început cu multă auto-observare, însoțită de studiu și acumulat experiență în lucru cu femeile, care continuă și în prezent de altfel. Lucrând de atâția ani cu femeile, am avut șansa să observ mai bine așa zisele „coincidențe” date de ciclul nostru. Problemele și fazele sunt cam aceleași, doar forma e diferită de multe ori, în funcție de fiecare femeie. Multe femei devin preocupate de feminitatea lor doar când apar deja problemele de sănătate.

Dar dacă scoatem din ecuație cuvântul problemă, simplul fapt că sunt femeie este cea mai bună motivație posibilă să aflu mai multe despre mine prin intermediul corpului meu, să îmi cunosc cât mai bine corpul și să mi-l asum, în loc să îmi consum energia pentru a-l schimba după standardele nu știu cui.

Și nu am găsit definiție mai bună pentru tot ce înseamnă feminitate și sănătate decât cuvântul „asumare”. Da, m-am născut în corp de femeie. Întrebarea este dacă îmi asum asta…

Îmi respect și onorez trupul? Îi ofer ceea ce are nevoie?

Pentru că a-mi onora trupul ca femeie nu înseamnă să-l împopoțonez sau să-l scald în cosmetice toxice și miresme artificiale. Adevărata onorare vine din conexiunea la un nivel profund cu Mama Pământ din a cărei mădulare ne tragem.

Adevărata onorare înseamnă să-i pătrund tainele, să-mi înțeleg ciclicitatea, să-mi observ și să-mi accept patternurile, să îmi dau voie să aflu cu adevărat cine sunt și din ce femei mă trag și să-mi asum rădăcinile femeiești.

Adevărata onorare e un proces care continuă toată viața, căci mereu este loc de și mai multă profunzime, mereu pot sa accesez și mai mult din feminitate, lucru care mă fascinează și îmi păstrează entuziasmul și dragostea de viață.

Cu timpul am putut observa, că primul pas în pătrunderea tainelor femininului și în onorarea acestuia este felul în care ne tratăm menstruația. Din păcate, puține sunt femeile care au pășit pentru prima dată în lumea feminității lor așa cum ne-a creat natura, și anume cu respect față de sânge (viață), față de Mama Pământ și față de Lună, cu un ritual de inițiere în feminitate care să ne facă trecerea armonioasă de la fată la femeie…

Puține sunt femeile care conștientizează puterea terapeutică a menstruației și puține știu în fiecare zi în ce fază a ciclului lor se află, fie ele și la menopauză! Asta pentru că am sărit peste acele ritualuri de inițiere în feminitatea sacră a trupului nostru.

Felul în care ne tratăm menstruația și sângele ne arată cum ne raportăm la sexualitatea noastră și mai ales, cât de fertile suntem în sensul amplu al cuvântului. Căci nu pot atrage abundența și bucuria în viața mea dacă nu mă simt fertilă. Unde solul e arid, viața nu poate înflori, iar aceasta se retrage…întâi de pe chipul femeii și apoi, treptat, din corpul ei.

Aceste ritualuri de inițiere marcau trecerile femeii de la o etapă importantă la alta. Aceste treceri au fost și rămân: menstruația, căsătoria (prima relație de iubire), nașterea (primul copil), menopauza și moartea.

Aceste etape nu fac decât să ne semnaleze că viața femeii conectată la Natură este guvernată de un anumit ciclu. Acest ciclu, marcat și de evenimentele exterioare, ne stabilește și viața emoțională. Prin urmare, pentru a mă putea înțelege mai bine pe mine ca femeie, pentru a-mi înțelege reacțiile și situațiile repetitive în relații și pentru a le putea schimba, am nevoie să-mi cunosc și să-mi înțeleg întâi ciclul.

Ciclul este o taină, o hartă a interiorului care se cere descoperită de către fiecare femeie în parte. Ciclul fiecărei femei este unic și îmi oferă călăuzire în fiecare zi, dacă îmi dau voie să observ și să îl ascult.

Și uite-mă acum, mamă de fetiță care nu se mai satură de ceea ce descoperă la ea de când i-a revenit menstruația și pofta de feminitate. Și îmi dau seama că va veni ziua în care fetița mea va face prima ei trecere spre menstruație și o să am ce să-i spun atunci…

Și dacă noi femeile continuăm să ne ignorăm ciclul, continuăm să ne ignorăm nevoile emoționale și fizice și continuăm să dăm prioritate doar anumitor aspecte din viață gen job, carieră, bani, gospodărie, etc, ce le vom spune fetelor noastre când vor păși în lumea feminității? Ce modele le vom oferi? Căci nu le putem vorbi atunci din cărți, ele deja vor ști totul despre noi și despre cum ne tratăm ciclul și feminitatea…

Așa că vă aștept, dragi femei, să refacem din nou, ori de câte ori va fi nevoie, acele ritualuri sau practici ancestrale și frumoase de explorare a femininului sacru, ritualuri de trecere care deși s-au pierdut în epoca modernă, revin acum în forță și ne cer să ne ASUMĂM feminitatea și să o transmitem generațiilor următoare mai curată, mai puțin poluată și mai conectată ca niciodată cu INIMA noastră. Iar izvorul ei este în miraculosul pântec!

Te invit să mi te alături la un curs online special conceput pentru femeile care vor sa exploreze mai in profunzime aspectul menstruației și preocupate de sănătatea lor feminină în toate planurile, atât fizic cât și emoțional și energetic. Inscrieri si detalii AICI. 

Cu feminitate,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.