Regaseste-te prin dans

Pin It

Dacă poți să mergi pe picioarele tale, înseamnă că poți să dansezi. Proverb african

Dansul ca sursă de sănătate
În povestea mea cu feminitatea îți spuneam că pentru mine vindecarea a avut loc prin dans. Dar mai mult, tot așa mă încarc și cu multă energie feminină și nu numai.
Din ce am observat, aș spune că dansul rămâne cea mai bună formă de conectare a femeii cu trupul ei, de exprimare a emoţiilor, de vindecare, fiind o meditaţie și o rugăciune în mişcare. De asemenea, este o bună formă de terapie (una ieftină chiar).
Se știe că mișcarea este foarte benefică sănătății, dar s-a demonstrat că și mai benefică este mișcarea pe ritm. De altfel orice mișcare pe un anumit ritm poate fi considerată dans. Având în vedere că însăși viața noastră depinde de un ritm – ritmul dat de bătăile inimii, se subînțelege că dansul este mai mult decât o formă de mișcare, este o adevărată sursă de viață. Cu alte cuvinte, dacă într-adevăr ești viu și nu un mort în viață, înseamnă că dansezi.

Dansul ca formă de modelare a trupului feminin

Dança-do-ventre1Din punct de vedere fizic, este cea mai indicată activitate fizică pentru o femeie, deoarece nimic nu modelează mai fin și mai armonios trupul unei femei decât dansul (sau gimnastica pe ritm de dans).

Spre deosebire de alte activităţi care lucrează doar pe anumite grupe de muşchi, dansul solicită mai multe grupe de muşchi și ajută în special la cultivarea echilibrului emoţional al femeii.

Există activităţi sportive care antrenează o energie masculină și sculptează corpul cu forme mai masculine, de pildă activitățile foarte dinamice (exemplu: fitness, alergat, arte marțiale, exercițiile de forță) și activităţi a căror practică vor amplifica mai mult energia feminină din formele femeii, partea mai soft, care o readuc pe femeie „acasă”, precum dansul, yoga, gimnastica, înotul, chi kung, etc.

Activităţile mai soft contribuie la acumularea energiei și la internalizarea acesteia, pe când activităţile mai dinamice ajută la curăţarea de reziduurile energetice, la externalizarea energiei. Până la urmă, orice activitate făcută pe ritm este un dans în sine.

Înţelepții chinezi spun să avem însă mereu grijă să acumulăm mai mult decât cheltuim (externalizăm), deoarece energia este precum contul tău bancar.

De ce recomand belly dance?

belly-dancer-standing-in-dubai-desertDansul care reconectează cel mai bine femeia cu feminitatea și cu sexualitatea ei, cu focul său interior este dansul din buric sau belly dance. Buricul rămâne centrul fiinţei noastre, locul unde yin și yang se întrepătrund.

Fiind un dans care datează de mii de ani, conceput special pentru sănătatea femeii, pentru uşurarea contracţiilor la naştere și pentru o menstruaţie ușoară, belly dance este de departe dansul care dezvoltă cel mai bine feminitatea unei femei. Se spune despre belly dance că este una dintre cele mai vechi forme de dans feminin, fiind la origini o meditație în mișcare concepută pentru onorarea divinității feminine.

Beneficiile belly dance:

  • Reconectează femeia cu latura ei pur feminină prin mișcare
  • Modelează trupul feminin într-un mod armonios, fiind antrenate toate părțile corpului, în timp apare o armonizare a proporțiilor corporale și o ținută grațioasă
  • Menține o stare bună de sănătate, deoarece tonifiază organele interne, îmbunătățește circulația sangvină și rezistența articulațiilor
  • Revitalizează organele sexuale feminine ceea ce duce la echilibrare hormonală și implicit la creșterea fertilității
  • Eliberează blocajele emoționale și fizice cu ajutorul mișcării și amuzicii
  • Dezvoltă flexibilitatea corpului și a minții, aducând mai multă fluiditate în mișcare și în comportamentul zilnic
  • Ușurează nașterea pe cale naturală
  • Mai multă acceptare de sine și eliberare de complexe (ceea ce îmbunătățește calitatea relațiilor)

Dacă vrei să explorezi mai multe din tainele acestui dans, te invităm într-un retreat în care să te reconectezi cu esența ta feminină, practicând belly dance pentru armonie minte-trup-suflet, mai avem doar 2 locuri. Mai multe detalii găsești aici.

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.