Revelatii din relatii

Pin It

Atât în materie de stil de viață, cât și în materie de relații, lucrurile au nevoie să fie lăsate să curgă în mod natural. Orice relație sănătoasă ia naștere în mod natural dacă cei doi îi permit asta. Orice relație are un ritm natural al ei care se formează ca urmare a trăirilor fiecărui partener în parte.

Dar dacă cel puțin unul dintre parteneri trece printr-o „transformare” interioară, dinamica relației se va modifica. Dacă noua dinamică nu se mai potrivește cu ritmul unuia dintre cei doi, acest lucru va duce inerent la o ruptură în cuplu.

Orice încercare de a face lucrurile să meargă într-o anumită direcție este control și forțare și va duce la efectul contrar. Pasivitatea și indiferența duc de asemenea la același rezultat.

Nimic nu stagnează în viață și chiar dacă fiecare pas făcut în doi apropie și mai mult, asta nu garantează că va și dura și e nevoie de acceptarea incertitudinii.

O relație este ca un foc care are nevoie să ardă în continuu pentru a exista. Acest foc se întreține din resursele pe care cei doi le pun „să ardă”, însă compatibilitatea dintre resursele lor determină durata de viață a focului, respectiv a relației.

Astfel, dacă unul pune lemne, iar celălalt pune apă pe foc, e foarte probabil ca acesta să se stingă. Nu e vorba însă de resursele exterioare, căci acestea pot fi procurate din afară, ci de cele interioare care influențează cu adevărat mersul relației.

De aceea, e foarte important ca fiecare să lucreze cu resursele lui interioare, să fie conștient de ce anume îl „însuflețește” ca ființă umană. Or asta nu poți afla dacă nu ești conștient de sufletul tău și de vocea acestuia.

Vrei să ai parte de o relație cu suflet? Pune-ți sufletul pe tavă, dezbracă-te de tot ceea ce nu ești, renunță să mai cauți beneficii și stai nud în fața dragostei. Vezi apoi ce se întâmplă…

Rădăcinile unei relații se ancorează în sufletele celor care au creat-o. Orice provocare sau dificultate care apare în relație te va trimite la rădăcini, de aceea soluția este în tine însuți și în ochii celuilalt. Oricât de clișeistic ar suna, acolo trebuie să cauți.

Să-ți investighezi interiorul e o artă pe care nu o poți stăpâni dacă temerile de propriul întuneric sunt foarte mari, cu atât mai puțin dacă îți este teamă de ce poți scoate la lumină. Dar uneori viața nu îți mai dă de ales…ori sari, ori rămâi un mort în viață cu nostalgia relațiilor trecute.

De milenii se vorbește întruna despre iubire și dacă ne uităm în noi și în jur, asta nu ne-a făcut mai iubitori. Iubirea se simte și se trăiește, pentru că viața în sine este iubire. Atât timp cât trăiești aici, sufletul caută să experimenteze iubirea în diferite forme și manifestări, în intensități diferite. Dar pentru a-și da seama ce este iubirea, experimentează și ce NU este ea, prin suferință. Totul însă duce în direcția iubirii.

Să ne uităm în ochii noștri și ai celuilalt, cu drag de noi și cu drag de dragoste.

Adela Haru

Sursa foto: pixabay.com

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.