Sperantele si asteptarile in relatii

Pin It

Una dintre cele mai mari tentatii si dificil de rezistat in relationarea de inceput este, citez: ”sa nu-ti faci sperante prea mari”.

Oricat ai fi de inconstient sau de neatent la propria viata, dupa o seama de experiente, pur si simplu intelegi mental ca sperantele exagerate (proiectiile de fericire) sunt efectiv prostie. Si chiar daca nu stii cum sa controlezi partea din tine care-si face sperante … stii sigur ca nu ar trebui sa ti le faci.

Dar mai nimeni nu observa ca … atunci cand nu poti trai un prezent multumitor …nu-ti ramane decat sa speri.

Sperantele si asteptarile in relatii sunt simptomul incapacitatii de a te bucura de compania si de ceea ce este celalalt. Sunt sigur ca nu va surprinde aceasta incapacitate a noastra … intrucat am aflat destui ca … am ajuns atat de superficiali si desensibilizati, incat nu mai percem continuturile umane care creeaza legaturi de admiratie si de satisfactie.

Am ramas doar cu un mental obosit de atatea calcule destinate sa ne puna in pozitii de putere de pe care facem legea si pretindem orice ni se nazare.

Starea interioara a majoritatii dintre noi este atat de degradata, incat pur si simplu nu mai putem trai decat accidental … un moment de placere in compania sexuui opus.

Iar in conditiile astea nu ne ramane decat sa speram la calitati spectaculoase de la orice individ care ne acorda atentie … pentru a ne putea salva candva in viitor de nefericirea din noi.

Cand insa te simti bine in compania si cu atentia unei persoane de sex opus langa tine… in orice moment ea se decide sa se retraga temporar pe o perioada nedeterminata sau definitiv … nu ramai decat cu o placuta senzatie de recunostinta pentru ceea ce ai primit care se poate transforma sau nu intr-un simplu multumesc .

Toti cei care sufera cumplit la despartiri neasteptate sau previzibile sunt cei pentru care castigurile viitoare sunt motivatia relationarii, si nu ceea ce este sau a fost.

Uitam incredibil de usor ca oricine a impartit cu noi un moment de apropiere, sinceritate sau doar sex ne-a oferit ceva foarte pretios. Dar pentru o fiinta nefericita, cu pretentii fara limite, uneori foarte bine ascunse in spatele unei inteligente puternice, orice primeste este doar confirmarea propriei importante in baza careia poate pretinde totul.

Sigur ca va pierde totul mai devreme sau mai tarziu tocmai pentru a-si vedea si investiga cauzele nesimtirii. Cand iti refuzi responsabilitatea vei cauta sa acuzi pe cei care s-ar retras din viata ta cand au vazut cine esti.

Un om matur care a invatat ceva din relatiile acestei lumi … isi traieste relatiile cu o asemenea atentie si interes pentru fiecare clipa de companie incat … este pregatit in orice secunda sa ofere un multumesc sincer pentru experienta impreuna … oricand vreunul decide sa se retraga.

Exista o mare intelepciune in despartirile frumoase si tocmai experienta placuta a despartirii … este oportunitatea unei reapropieri pe baze mult mai solide cand fiecare isi intelege corect pozitia si responsabilitatea.

Articol scris de Cristi Popan

www.fiiconstient.ro

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.