Trezește înțelepciunea preotesei din tine

Pin It

Multe femei se simt și arată foarte feminine, o știu, o simt. Totuși, în același timp ele nu sunt adânc înrădăcinate în feminitatea lor, nu au descoperit puterea lor interioară, nu dețin profunzimea esenței feminine. Imi place să îi spun perioada Prințesei.

Prințesa este foarte drăgută și dulce, ea este feminină și îi place să fie fragilă, sensibilă. De fapt, ea crede că această mască este tot ceea ce ea este.Ea nu este conștientă de faptul că e manipulatoare. Profită de “slabiciunea” ei ca să obțină lucruri de la alții. Crede că i se cuvine totul. Aceasta denotă o nevoie care derivă din lipsă.

Mânată de această nevoie, ea cere și pretinde atenție. În spatele acestor pretenții se ascunde în realitate o frică de singurătate. Ea este foarte tristă în interiorul său. Nu știe ce vrea cu adevărat și nu se cunoaște pe sine, nu știe cine este ea. Este suficient de naivă să creadă ca ea nu este iubire, ca ea are nevoie de ceva din exterior pentru a o face fericită și împlinită.

Prințesa este un aspect al nostru care are nevoie să fie recunoscut și iubit. Însă, dacă vrem să acționăm dintr-un spațiu de maturitate feminină, noi trebuie să fim dispuse să recunoaștem Preoteasa dinăuntrul nostru și să îi acordăm spațiul de care are nevoie.

Așadar, cine este Preoteasa?

Preoteasa sau femeia înțeleaptă este arhetipul femeii trezite, conștiente de puterea ei. Ea nu pretinde nimic. Nu crede că i se cuvine ceva. Nu are nevoie să se considere îndreptățită și nu simte nevoia să pretindă. Nu trebuie să dovedească nimic. Ea este completă și poate avea parte de toate emoțiile, însă e responsabilă pentru apariția lor și acestea nu îi conduc viața.

Ea este cea care știe să iubească cu adevărat. Femeia care nu se agață de oameni, dar care știe să iubească într-un mod pasional. Cea care vine dintr-un spațiu mare și deschis al inimii.

Preoteasa este cu adevărat puternică. Dacă prințesa este preocupată de aspectul ei fizic și are această nevoie de a fi văzută, de a se simți frumoasă, preoteasa știe că are un corp ce reprezintă un templu.

Nevoia prințesei de a se agăța de oameni, de a acționa dintr-un spațiu al lipsei, dintr-un spațiu al disperării este asurzitoare. De cele mai multe ori, prințesei îi displace felul acesta de a acționa atât în ceea ce o privește pe ea, cât și când sesizează aceste aspecte și la alții.

Când ajungem în stadiul Preotesei, noi facem pace cu nevoile noastre și nu le mai judecăm. Însă nu ne oprim acolo, căutam sursa nevoii noastre tot mai adânc și mai adânc. Ne intrebăm :

“Ce vreau eu de fapt? De ce am nevoie eu cu adevărat? “

În acest fel ne găsim sursa nevoii. Preoteasa este cea care își asumă responsabilitatea pentru sursa nevoilor și dorințelor sale, cea care se asumă pe sine. Ea își simte inima și pântecul tânjind după ceea ce sufletul ei are nevoie. Preoteasa merge pe drumul misticității, pe calea împlinirii dorinței de divin. Ea stie că toate dorințele pe care le are, pe care “le experimentează”
sunt de fapt o reflexie a acestei chemări către divin.

A fi preoteasă este o stare în care Adevărul și Frumusețea pot să stralucească. O stare în care știm că suntem suficiente, că suntem demne de tot ce se află în acest Univers.

O stare în care renunțăm la nevoia de a ne agăța, de a pretinde, de vinovăție, de rușine, de proiecții, de obiceiurile inconștiente de a demasculiniza bărbații, de a-i slăbi prin pretențiile noastre și de alte lucruri din conștiința colectivă. Acestea menținându-ne într-o stare joasă, de vibrații joase.

Preoteasa este suficient de matură ca să știe că ea nu poate face lucruri mari doar cu personalitatea sa. Ea știe că măreția ei constă în a fi capabilă să se dea la o parte din calea ei. Cu alte cuvinte, ea este un canal prin care dă voie luminii divine să treacă prin ea. Ea trăiește în comuniune cu Sursa.

Multe dintre noi au probleme ce țin de impunerea limitelor. De aceea, oamenii tind să se apropie de noi când nu e momentul potrivit sau când e prematur pentru noi. În acest caz, multe dintre noi ajungem să îi blamăm pe bărbați pentru nesimțirea lor de a încălca aceste limite.

În realitate, esența problemei ține de stabilirea limitelor noastre energetice. Astfel, dacă cineva ne invadează câmpul energetic într-un mod nepotrivit sau la un timp nepotrivit înseamnă că nu ne-am setat barierele energetice. Acestea nu sunt ceva ce “facem”, ceva ce “realizăm”.

Însă aceste bariere sunt rezultatul natural al unei profunde cunoașteri de sine pe care o posedă Preoteasa. Ea știe că natura sa este divină..

Sofia Sundari

Articol tradus de pe http://www.mysticalfemininity.com/embodying-the-priestess/

Sursă foto: Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.