Tu, Nou, Fericit!

Pin It

La finalul anului trecut scriam un articol despre ce anume a reprezentat anul 2012 ca sfarsit al lumii mele vechi. Incheiam anul cu multe invataminte si mult entuziasm legat de ce anume ma astepta in 2013.

Dar acum am inteles ca zilele de trecere dintre ani pe care noi le stabilim nu exista decat in capul nostru. Noi alegem sa acordam semnificatii zilelor si anilor din viata noastra.

In realitate, sarbatorile nu exista, noi suntem cei care alegem sa sarbatorim ceva sau nu. Din pacate acum nu mai alegem,nici macar nu mai urmam traditiile stramosesti, ci niste traditii dictate de nevoile comerciale.

Sarbatorile nu exista, ciclurile naturii insa sunt foarte reale si continua sa ne afecteze.

Calendarul a fost construit dupa rimurile naturii. In natura, totul are un ritm, totul se repeta si mereu e la fel si diferit in acelasi timp. Ruperea legaturii cu natura a dus la respectarea unui calendar care nu pare sa mai aiba tangenta cu ritmul natural al vietii de pe acest pamant.

Facem ce facem, dar aproape niciodata nu ne sincronizam cu natura. Ignoram anotimpurile, motiv pentru care vremea ne si joaca atatea feste, ignoram fazele lunii, fazele soarelui, ciclul noapte-zi, ne comportam ca niste extra-terestri pe planeta-mama.

Si apoi ne miram ca nu ne ies planurile niciodata. Suntem mereu pe contra…contra timp, contra cost si mai nou contra ritm. Insa corpul nu ramane imun la aceasta lipsa de armonizare si reactioneaza prin dureri, boli si lipsa de vitalitate.

Fara o armonizare cu natura, fara repetitie si directie, sansele ca visele tale sa devina realitate sunt foarte mici. Apoi te simti dezamagit de incapacitatea de a-ti realiza obiectivele si oricine sau orice va fi responsabil de asta, mai putin tu insuti.

Cunoastem multe tehnici si credem ca stim multe “solutii”, dar nu avem rabdare sa le practicam cu consecventa si sa le repetam pana cand le vom simti direct efectele. La primul semnal de indoiala al mintii, abandonam si cautam “altceva” in “alta parte”.

A vorbi despre rabdare si repetitia practicii in era vitezei pare o aberatie. Suntem foarte inteligenti, muncitori si capabili, dar majoritatea picam la acelasi examen – testul timpului.

Nu avem rabdare pentru ca mereu asteptam ceva sau altceva, spunem ca nu avem timp (de parca timpul ar putea fi posedat) si apoi ne pierdem consumati de energie in amalgamul unei vietii fara repere si fara directie.

Repetitia creeaza un ritm, iar ritmul creeaza un ciclu de evolutie. Fara ritm nu ai directie si nu poti evolua. Fara ritm nu exista muzica. Caci viata pana la urma este pura muzica…asculta!

Astfel, anul care urmeaza nu este un An Nou decat calendaristic. Tu in schimb te poti reinnoi, dar numai de tine depinde acest lucru. Si putem tine cont ca de data asta va coincide cu Luna Noua 

Urarea mea pentru tine este: in loc de An Nou Fericit – Tu Nou Fericit! sau Happy New You!

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

One thought on “Tu, Nou, Fericit!

  1. Batranul Dan says:

    Multumesc pentru aceasta minunata urare : Tu Nou Fericit !. Desi intamplator am accesat in aceasta seara “lifeinbalance” …consider ca Nimc nu este intamplator in Viata ci Sincronicitatile se manifesta atunci cand le vine Clipa sa se manifeste. La acest inceput de an si eu am avut aceasta Simtire : Sarbatorile sunt doar Creatii ale Mintii si chiar am spus deseori : Anul este o succesiune continua de zile . Anul nu poate fi Bun sau Rau ….doar noi daca vrem ca la sfarsitul insiruirii celor 365 de zile ne Facem Timp sa Realizam Bilantul Sufletului ….vom constata Ceva. Urarea mea este : Glasul Inimii sa va calauzeasca pasii in toate cele 365 de zile ale anului 2014 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.