Unde zboara randunicile

Pin It

Intr-o zi de toamnă, la curtea unei case de la ţară, ciripeau rândunicile căci se apropia încet frigul şi odată cu acesta plecarea lor în ţările calde.

În aceeaşi curte vieţuiau şi alte păsări, precum găinile. Acestea cotcodăceau curioase cum arată locul unde pleacă rândunicile, aflând că undeva la sud ar exista un ocean. Ce frumos de voi, spuneau găinile.

După ce rândunicile au plecat, găinile au făcut un congres cu tema Unde zboară rândunicile? După multă cotcodăceală, una dintre găini prinse curaj şi le spuse:

Gata, m-am hotărât! Plec şi eu la anul după ele în ţările calde, voi afla şi vă voi spune!

În anul următor, găina îşi propuse să le ia urma la plecare, uitând că păsările nu lasă urme pe cer când zboară. Vântul rece a venit, iar rândunicile, fără prea multă pregătire s-au înălţat şi au plecat cum au simţit.

Cred că a venit timpul să plec şi eu, spuse găina întinzându-şi aripile şi luându-şi zborul. A zburătăcit ea cât a putut, până ce a ajuns obosită într-o grădină unde se odihni.

Seara la întoarcere le povesti celorlalte găini cum a văzut alte ferme, drumurile şi traficul, până ce a ajuns într-o grădină mirifică.

Vai, ce frumos, spuneau celelalte ascultând-o uluite.

Când rândunicile s-au întors din nou, găinile nu mai erau interesate de călătoria lor, pentru că nu mai credeau în existenţa vreunui ocean sau a altor ţări.

Ar trebui să o ascultaţi pe găina noastră, le spuneau ele rândunicilor.

Hmm, dar o găină nu poate zbura foarte departe îşi spuneau rândunicile.

sallows

Morala: Sfera de cunoaştere a minţii este limitată, iar dacă se cramponează de ceea ce cunoaşte, devine ea însăşi un obstacol. (Osho)

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

One thought on “Unde zboara randunicile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.