Visez la o lume

Pin It

Când am luat-o pe „calea greşită” şi am început să practic yoga şi astrologia, mi s-a spus că să caut calea lui Hristos. Am stat şi am cugetat şi m-am rugat. Care este Doamne, calea Ta? Tot ce ştiam era rugăciunea şi conversaţiile lungi pe care le purtam cu Dumnezeu în momentele de restrişte. Alta nu ştiam. Şi atunci m-am dus la Biblie, pentru că aşa am făcut dintotdeauna – când nu ştiu ceva, mă duc să caut în cărţi. Şi am citit Biblia căutând să regăsesc şi unde a zis Hristos că yoghinii trebuie bătuţi cu pietre sau că astrologia este vrăjitorie şi trebuie amendată ca atare, sau măcar că pe ăia care greşesc trebuie să-i biciuim şi să-i pedepsim, să-i dăm afară din comunitate, din casă, din Biserică.

Întotdeauna i-am îndemnat pe oameni să se ridice deasupra, să caute să vadă povestea în ansamblul ei. Pentru că atunci când eşti îngropat în rahat cu greu reuşeşti să vezi şi altceva decât rahatul, când te dai cu capul de zid, cu greu reuşeşti să vezi că mai încolo în zid este o uşă sau o fereastră.

Ai crede că până la o vârstă, oamenii reuşesc să descopere asta până la urmă. Însă unii aleg să se dea cu capul de zid până la sfârşit.

Visez la o lume în care să ne iubim unii pe alţii şi ca într-un gând să ne mărturisim iubirea fără oprelişti egotice.

Visez la o lume în care să nu fie nevoie de iertare, pentru că nu există greşeală.

Visez la o lume în care să ne preţuim şi să ne valorizăm unii pe alţii.

Visez la o lume în care să ne manifestăm talentele creatoare, să râdem, să cântăm şi să ne veselim.

Visez la o lume atât de curată, încât atunci când ceva rău s-ar întâmpla, să privim cu inocenţa unor copii şi să vindecăm cu dragoste.

Visez la o lume în care să nu mai fie nevoie de apostoli, pentru că Dumnezeu ar fi înţeles şi integrat dintotdeauna.

Visez la o lume în care să nu ne mai judecăm unii pe alţii, să nu mai căutăm doar greşeala, să nu mai arătăm cu degetul.

Visez la o lume în care oamenii să aibă curajul să-şi asume, să iasă în faţă şi să spună: Îmi pare rău! Am greşit! Iertaţi-mă!

Visez la o lume….visez.

Nu voi înceta să visez, pentru că sunt o naivă şi cred din tot sufletul meu că oamenii sunt buni şi că doar din frică acţionează cum acţionează. Cred că în fiecare om este ascuns un copilaş mic, inocent căruia îi este frică şi pentru că nu are repere corecte, face lucruri nepotrivite.

Nu voi înceta să visez, pentru că în toate basmele copilăriei mele, binele învinge întotdeauna răul. Nu voi înceta să visez pentru că lumina străluceşte în întuneric şi aduce viaţă. Nu voi înceta să visez, pentru că Hristos a murit, a coborât în iad şi a spart lanţurile morţii, înviind întru lumină şi viaţă veşnică. De aceea, nu, nu voi înceta să visez şi să cred că până la urmă ne vom învinge şi noi demonii şi vom înţelege cu adevărat ce a vrut să ne arate Hristos şi care a fost mesajul lui.

„Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii.”

Matei 7:1

Articol scris de Ana-Maria Negrii

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.