Vocea “ta” si vocea intuitiei

Pin It

Da mai incet! Aceasta a fost dintotdeauna rugamintea mea catre cei de langa mine care ascultau muzica la un volum mai mare decat puteam duce sau care vorbeau la un volum foarte mare.

Mereu am avut senzatia ca oamenilor nu le place sa-si asculte vocea interioara care vine din liniste, motiv pentru care cauta zgomotul sa le umple golul interior. Dar se poate si invers…cum era cazul meu si anume sa ai atata zgomot mental incat ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa auzi zgomote in afara ta. Si atunci degeaba cauti pacea in afara ta ca nu o vei gasi.

Scriu acest articol in urma experientei mele si a discutiilor cu clientii care se plang de acelasi lucru…de faptul ca desi incep sa actioneze intuitiv, ascultandu-si “vocea interioara”, parca undeva ceva se intrerupe si se retrezesc inconstient in acelasi film cu eterna voce sabotoare.

Nu, nu despre vocea Romaniei e vorba, ci despre  vocea ta interioara. In astfel de momente, doar un nivel crescut de luciditate si constienta te poate “salva” si anume sa-ti recunosti vocea care te saboteaza si originile ei, pentru a-i putea micsora volumul.

Originile ei? S-ar putea sa realizezi ca nici macar nu e vocea ta, e mai degraba a parintilor sau a cuiva din copilarie sau adolescenta care ti-a spus ceva ce te-a determinat sa te inchizi fata de acel lucru si sa-i blochezi circuitul.

De pilda, daca de mic copil ti s-a tot spus ca nu ai voce pentru muzica, chiar daca o parte din tine isi doreste sa cante, vocea aceea se va repeta precum un disc disfunctional, iar tu o vei lua ca atare si o vei “asculta” docil, desi asta iti va cauza multa suferinta.

Lupta intre cele doua voci nu e usoara si poate sa te consume inutil de energie. De fiecare data cand exista un vechi conflict interior, acesta se va manifesta in afara ta, cu diverse persoane.

De aceea, a lupta cu “sabotorul” interior nu e o solutie, din contra. Dar nici a-i ignora vocea nu te va ajuta mai mult. Vocea aceea care te saboteaza are nevoie de recunoastere, vrea sa o recunosti si sa o respecti, altfel nu te va lasa in pace.

Cel mai sigur este sa o recunosti si sa o eliberezi. De fapt, e o energie din interiorul tau care isi cauta iesirea prin diverse emotii negative, dar negasind-o se tot repeta pana cand se transforma intr-un blocaj care duce in timp la boala.

In momentul in care o recunosti, incetezi sa te mai identifici cu ea, ceea ce iti confera din start putere de centrare. Atat timp cat vei continua sa te identifici cu vocile din mintea ta, cu emotiile care te traverseaza sau cu povestile pe care ti le spui zilnic despre tine si despre altii, vei suferi.

Daca am compara acea voce cu o voce de la radio, adu-ti aminte ca, chiar daca nu o poti opri instant, sta in puterea ta sa dai volumul mai incet si sa-ti continui drumul pe care ai pornit, ascultandu-ti vocea care te sustine si care iti da forta sa mergi mai departe: vocea intuitiei. Respiri? Asculta ce se petrece in interiorul tau! Dar despre asta, vom vorbi in alte articole.

Pe curand,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

One thought on “Vocea “ta” si vocea intuitiei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.