Votez pentru bunul simt

Pin It

Intrucat ceea ce se intampla in ultima perioada e un prilej bun de constientizare pentru poporul român, vreau sa-ti impartasesc putin din ceea ce simt vizavi de aceasta situatie.

In primul an de facultate, eram suficient de tanara si de visatoare ca sa cred ca pot schimba lumea. Simteam ca pot sa-mi aduc o mare contributie la asta. Asa ca m-am inscris in politica increzatoare in demnitatea oamenilor care ma inspirau la acea vreme. Nu dupa mult timp, mi s-a spus ca daca voi dori sa fac o cariera din politica, va trebui sa renunt la principii.

A fost un asemenea soc, incat speram ca nu am auzit sau inteles bine. Si am renuntat…dar nu la principii, ci la politica. Iar de atunci nu m-a mai preocupat sa schimb lumea…doar pe mine insami.

Nu ma intereseaza sa studiez politica daca aceasta e sinonima cu ipocrizia, minciuna si coruptia. Nici politica internationala. Am studiat-o intens la istorie in liceu si privita din alta perspectiva, nu era decat un joc in care popoarele aveau rol de jucatori, iar politicienii de marionete. Cat despre cine face jocurile de putere, de oamenii din umbra, nu ma preocup deoarece nu asta e treaba mea si nu asa pot sa-mi aduc contributia.

Ma intereseaza in schimb politica bunului simt care din nu stiu care motiv…s-a pierdut pe undeva prin constiinta acestui neam.

Acest articol e o invitatie la bunul simt, care nu vine din educatie asa cum cred multi, nici din cei 7 ani de acasa si nici din civilizatie. Vine de undeva dinauntrul tau, as putea spune ca te-ai nascut cu el pe lumea asta, l-ai primit asa cum ai primit si celelalte simturi.

Multi oameni studiaza dezvoltarea personala si aplica diverse tehnici ca sa descopere apoi ca tot la bunul simt ajung. Universul are simtul umorului, nu-i asa?

Daca iti amintesti, in filmul Avatar era un copac imens in care ei comunicau cu toti cei care au fost inaintea lor si care ii sustineau ca popor. Ei bine, bunul simt il poti accesa oricand iti amintesti de stramosii tai, de arborele din care te tragi si de oamenii care s-au sacrificat pe sine pentru ca tu sa ai o viata mai buna.

De aceea, draga române, nu ai scuza. Nici sa te plangi, nici sa arati cu degetul spre cei mai ignoranti decat tine. Fa tot ceea ce tine de bunul simt si asuma-ti responsabilitatea pentru cine esti si pentru neamul din care te tragi. Nu-ti place ceea ce vezi?

Poti fugi sau te poti face ca nu vezi, dar poate te-ai convins deja ca nu te face mai fericit. Adu-ti contributia prin ceea ce esti tu ca om, construieste relatii cu alti oameni cu bun simt si pune la comun cu ei ce ai tu mai bun.

Hai, recunoaste odata ca izolarea pe criterii de superioritate nu e o solutie, avem nevoie de unii de altii, inspirandu-ne reciproc si sustinandu-ne reciproc in procesul de trezire. Chiar si ignoranta, odata observata te poate inspira sa vrei sa faci ceva cu adevarat ca si altii sa iasa din ea.

Cand admiti ca ceea ce vezi in afara ta reprezinta o parte din tine, acea parte pana atunci respinsa, se transforma. Nu poti face curat daca negi mizeria.

Pe scurt, nu de politica ma ingrijorez, politica poate fi foarte usor schimbata pentru beneficiul tuturor daca oamenii sunt suficient de constienti si de puternici in interior.

Doar ca, nesimtindu-se puternici in interior, cauta flamanzi puterea in functii politice, in averi, in manevre de manipulare. Iar cine manipuleaza e la randul lui manipulabil.

Cand vom constientiza si simti cu adevarat de unde ne vine puterea, nu ne vom mai lupta cu conducatori care nu ne reprezinta, caci acestia nu vor mai avea nici loc sa respire de atata forta. Vorba poetului, sa ne unim “in cuget si-n simtiri” daca intr-adevar vrem sa privim in viitor la o tara curata care sa ne reprezinte curatenia interioara.

Avem nevoie de un nou imn care sa ne aminteasca de bunul simt si de umanitatea din noi.

Asa ca eu votez pentru bunul simt, caci in viata mea se fac zilnic alegeri! Si asta sa fie ceea ce le lasam mostenire copiilor nostri, nu granite si separare!

Pe curand,

Adela Haru

Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share
Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Folosim cookies pentru a ne asigura ca iti oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Daca ramai in continuare pe site ne asiguram ca ai facut o alegere buna.